For meg er brødene nesten viktigere enn kjøtt, dressing og annet tilbehør på burgeren. Stemmer ikke brødene, kan det bare være det samme med resten. Denne oppskriften gir noen burgerbrød som er myke, saftige og velsmakende på innsiden, og deilig sprø på utsiden. En perfekt start på en god burgeropplevelse!
SJEKK UT VÅRE BESTE BURGER-OPPSKRIFTER
Du trenger:
Til ca 9 burgerbrød
- 1,5 dl helmelk
- 1,25 dl kremfløte
- ½ dl lunkent vann (25 – 30 grader)
- Litt olivenolje
- ½ pakke tørrgjær
- 20 gram sukker
- 400 gram mel
- 2 ts salt
- Egg og solsikkekjerner (eller sesamfrø, valmuefrø eller andre frø du liker) til pynt
Slik gjør du
1. Varm opp melk og fløte til kokepunktet på medium varme, og la kjøle seg til det blir lunkent (30 – 35 grader)
2. Bland vannet og gjæren sammen i bakebollen.
3. Ha i melkeblandingen, sukker, mel og salt i gjær og elt deigen 2-3 minutter (bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok) og så vurderer du om du trenger mer mel eller veske. Deigen skal være så fast at den akkurat slipper kantene på bakebollen. Tilsett mel eller vann – en spiseskje om gangen – til du er fornøyd med konsistensen.
3 Deigen skal nå eltes skikkelig – og helst lenge og kraftig. Poenget med elting er å strekke fibrene i melet, slik at deigen får en deilig seig konsistens. Elt deigen i 10-15 minutter.
4. Ha litt olje i en bolle og ha deigen oppi bollen. Snu deigen slik at alt er dekket av olje. Dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle, og la heve i minst 2 timer
5. Dele deigen opp i deler på cirka 85 gram (bruk kjøkkenvekt), rull sammen til rundstykker og klem dem flate. )
6. Dekk brødene til med et fuktig kjøkkenhåndkle og la heve i 90 – 120 minutter.
7. Pensle brødene med egg, og strø solsikkekjerner/frø over.
8. Stek brødene på 190 grader i 20 – 25 minutter. Begynn på nederste rille – halvveis i steketiden flytter du dem opp til øverste. Da får de en flott stekeskorpe
9. La brødene kjøles litt på rist i 15 – 20 minutter før du serverer dem.
Én kommentar til “Solsikkeburgerbrød”