Sommersuppe med kjøttboller og spinat

Sommersuppe med kjøttboller og spinat
Jeg kaller denne suppen for sommersuppe, fordi den minner meg om sommeren, men du kan trygt spise den hele året.En deilig rik kjøttkraft med masse smak av grønnsaker, spinat og kjøttboller. Nammis!

Dette er et forsøk på å gjenskape et av mine gode matminner fra barndommens somre. Dette var en type suppe som ble servert på slutten av de mest intense varmeperiodene på sommeren, når alle er litt varme og utslitte og trenger en oppkvikker. En ordentlig deilig og litt salt suppe med akkurat det man trenger av en sommermiddag. Barndomssuppen var litt mindre avansert, med klar kraft og hermetiske kjøttboller og servert med saltbøsse og flatbrød. Selv om denne har litt mer grønnsaker og hjemmelagde kjøttboller er den fortsatt ordentlig digg og bringer frem akkurat de rette følelsene. Prøv denne suppen og skap dine egne sommersuppeminner!

Prøv også våre andre supper

 

Du trenger

  • 2 ss olivenolje
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 gulløk, hakket
  • 3 gulrøtter, kuttet i tynne skiver
  • 2 selleristenger, kuttet i tynne skiver
  • ½ ts tørket timian
  • 1 ¼ liter kyllingkraft (jeg brukte buljongterning for den klassiske smaken)
  • 2 laurbærblader
  • ½ liter babyspinat-blader

 

Til kjøttbollene

  • 400 gram rått, finmalt kalkunkjøtt (Bruk kjøttkvernen eller erstatte med kyllingkjøttdeig)
  • 4 ss brødrasp
  • 75 gram revet mozzarella eller annen ost
  • ½ ts tørket oregano
  • ½ ts basilikum, tørket
  • ½ ts persille, tørket
  • ¼ ts hvitløkspulver
  • ¼ ts chilipulver
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper

 

TIPS! SERVERES MED RUNDSTYKKER 

 

Slik gjør du

1. Vi begynner med å lage kjøttbollene. Bland kjøtt, brødrasp, ost og krydder. Bland godt til alt er en jevn blanding.

2. Lag så spiseskjestore-kjøttboller (eller så store/små kjøttboller som du synes er kult)

3. Varm olje i en suppegryte og stek kjøttbollene i minst to omganger i 2-3 minutter på hver side til de er brunet med litt stekerskorpe. Det gjør ingenting om det setter seg litt fast i bunnen – det er litt av poenget og gir suppen en dypere smak senere. Bare pass på at varmen ikke er så sterk at det blir kullsvart.

4. Ta kjøttbollene ut av gryten men la gryten stå på medium varme.  Tilsett en spiseskje olje til og stek hvitløk, løk, gulerøtter og selleri på medium varme i 8 minutter. Rør ofte.

5. Tilsett timian og stek i 1 minutt til.

6. Tilsett så kyllingkraft og laurbærblad og kok opp.

7. Tilsett kjøttbollene og la suppen småkoke i 10 minutter.

8. Til slutt rører du inn babyspinaten og kok to minutter til.

9. Serere gjerne med ost og hakket fersk persille flatbrød og/eller et ferskt rundstykke, alt etter hva du har tid, lyst og råd til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.