Soppsaus til hvit fisk

Soppsaus til fisk
Trukket hvit fisk er magert og sunt og…litt kjedelig i lengden. Men med denne soppsausen jazzer du opp fiskemåltidet noe alvorlig!

Så stod vi der, da – Jeg og middagsplanen – og stirret på hverandre. For på planen stod det trukket, hvit fisk. Sunt som bare fasan, men kanskje ikke heeeeelt favoritten. Stemningen var laber. Men så kom jeg på at det lå noe overpriset breiflabb (som jeg impulskjøpte hos fiskemannen som kom på døren) i frysen og sopp i kjøleskapet. Breiflabb er godt og soppsaus er ennå bedre. Så da ble det fest med allikevel!

Prøv også våre andre fiskeretter

 

Du trenger:

  • 150 gr fersk sopp, kuttet i skiver
  • 1 ½ ss smør
  • 1 ½ ss hvetemel
  • 3 dl matfløte (eller melk hvis du vil ha en tynnere saus)
  • 1 boks hermetiske tomater (400 gram)
  • 1 chili, finhakket (jeg tok bort frøene)
  • 15 svarte oliven, skjært i tynne strimler
  • 2 ss hakket dill
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ¼ ts timian
  • ½ ts salt
  • ¼ ts hvitt pepper

 

Slik gjør du

1. Skyll soppen og skjær den i skiver (velg tykkelse selv).

2. Smelt smøret i en stekepanne på medium varme og stek soppen i noen minutter.

3. Så rører du inn i melet og så fløten/ melken.

4. Ha i chilien, dill, hvitløken, hermetiske tomater og halvparten av olivenene.

5. Kok opp og la koke i ti minutter. Rør innimellom.

6. I mellomtiden trekker du fisken. Kok opp en kjele vann med litt salt, og sett den til side når det koker. Ha i fisken og la den trekke i cirka fem minutter. Dersom du har tykke fiskestykker (mer enn 3 centimeter) bør du gjerne la fisken trekke noen minutter ekstra.

7. Ha resten av olivenene oppi sammen med krydderne (salt, pepper og timian).

8. Smak på sausen og sjekk om den trenger mer smak eller krydder.

9. Server med potet og flatbrød. Nammenam!

2 kommentarer om “Soppsaus til hvit fisk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.