Søte hamburgerbrød

Denne oppskriften holder til cirka 8 hamburgerbrød
Søte, tette og deilige hamburgerbrød med god smak og super burgerkonsistens. Nammis!

Dette er en type burgerbrød som jeg har prøvd å reskape en stund. En type burgerbrød som matcher konsistensen fra restaurant, men sødmen fra de tørre ferdigbrødene fra butikken. Etter litt miksing og triksing fikk jeg satt sammen en oppskrift som jeg er litt stolt av: Søte hamburgerbrød som kan minne litt om hveteboller. Perfekt til en burger med litt smak!

SJEKK UT VÅRE BESTE BURGER-OPPSKRIFTER

Du trenger:

Til ca 8 burgerbrød

  • 2 dl lunken melk (25 – 30 grader – bruk steketermometer)
  • 1 egg
  • 2,5 ss smør (romtemperert eller smeltet)
  • 5 ss sukker
  • ½ ts salt
  • 450 gram hvetemel
  • ½ pakke gjær (25 gram fersk/7 gram tørrgjær)
  • 1 egg til pensling

Slik gjør du:

1. Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.

2. Tilsett de våte ingrediensene, og elt godt.

3. Etter to minutters elting kan du ta en pause, og vurdere om deigen trenger mer fuktighet eller mel. Den skal være litt fuktig, slik at den akkurat ikke slipper bakebollen når det eltes.

4. Etter dette elter du 10-15 minutter til

5. Legg deigen i en stor bakebolle, gjerne med litt olivenolje i bunnen.

6. Dekk bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle, og la deigen heve i 90 – 120 minutter (eller til den er doblet i størrelse – se på deigen, ikke klokken).

7. Når deigen har hevet ferdig, tar du den ut på kjøkkenbordet, og deler den i 8 like deler på cirka 105 gram hver (bruk kjøkkenvekten – da får du 8 identiske hamburgerbrød)

8. Rull hver deigklump til en fin rund ball, og legg dem på stekebrett med god avstand fra hverandre. Klapp dem litt flate.

9. Dekk til brettet med et fuktig kjøkkenhåndkle, og la etterheve i 45-60 minutter

10. Visp sammen ett egg med 1 ss vann og pensle blandingen på brødene like før de skal i ovnen. Nå kan du også ha på noe pynt (for eksempel sesamfrø, linfrø, valmuefrø eller lignende). Jeg foretrakk mine uten pynt.

11. Stek brødene på 180 grader i cirka 15 minutter. Hvis du vil ha mer stekeskorpe, flytter du dem opp til øverste ovnsrille de siste fem minuttene. Sjekk om brødene er ferdige, ved å dunke litt på undersiden av dem. Ferdigstekt gjærbakst gir en litt hul lyd.

12. La hvile på rist i 15 minutter før servering.

Én kommentar til “Søte hamburgerbrød

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.