Søtpotetstappe med chili og mangochutney

Søtpotetstappe
En deilig søtpotetstappe som overrasker litt. Nammis!

Søtpoteten er en av de grønnsakene som «alle» butikkene har, men som nordmenn liksom aldri har omfavnet skikkelig. Kanskje vi har prøvd oss på en av disse fryktelige amerikanske oppskriftene på «sweet potato pie» og latt det være med det. Brent barn skyr grønnsaker, som det heter i ordtaket. Denne retten gjør at det er verdt å gi søtpoteten en ny sjanse. Kremet, deilig, søt stappe med litt chilikick og et friskt hint av mango innimellom. Må prøves! 

Du trenger:

 

  • 1 stor søtpotet
  • 1 raus ss mangochutney
  • 1 frøløs chili, finhakket
  • 0,5 dl melk eller fløte
  • 1 ss smør

 

Slik gjør du:

1. Skrell søtpoteten og kutt den i terninger

2. Kok terningene til de er møre. Hell av vannet.

3. Tilsett melk og smør og mos til du har ønsket konsistens.

4. Tilsett chili og mangochutneyen og rør godt om.

5. Husk å smake før du serverer. Tilsett mer chili, smør, mangochutney eller melk dersom du ønsker.

1 kommentar til “Søtpotetstappe med chili og mangochutney

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.