Spagetti masala

Spagetti masala
Spennende kjøttsaus og spagetti. Spennende nytt og velkjent på samme tid. Nammis!

Jeg har ikke tall på hvor mange rare kokebøker jeg har drasset inn i huset fra ulike loppemarkeder. Noe av dem inneholder rare, sinnsyke retter som aldri bør lages (cirka absolutt alle kokebøker fra 70-tallet), noen inneholder penger (en av årets beste bokopplevelser var da 1.500,- datt ut av den rødrutede kokeboken her i våres) og noen inneholder utrolig gode matopplevelser. Sånn som denne retten her, funnet håndskrevet i en ringperm med personlige oppskrifter fra et dødsbo. Utrolig kul spagettirett, som kombinerer det velkjente i en spagetti bolognese, men med en krydderbruk som gjør den litt ekstra spennende.

PRØV OGSÅ MINE ANDRE PASTARETTER

 

Du trenger:

  • 1 ss smør eller olje
  • 2 gulløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, most
  • 400 gram kjøttdeig/karbonadedeig
  • 2 ts garam masala (kan erstattes med andre lignende krydderblandinger)
  • 1 ts salt
  • 4 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater av høy kvalitet
  • 1 klype sukker
  • Serveres med spagetti eller annen favorittpasta

 

TIPS: Bytt gjerne ut spagettien ris eller poteter

 

Slik gjør du:

1. Varm smør eller olje i en kjele på middels varme.

2. Stek løk og hvitløk forsiktig i ti minutter, til løken er myk og gyllen. Pass på varmen, løken skal ikke få stekeskorpe.

3. I mellomtiden sett på spagettivannet til koking i en annen kjele, gjerne med litt salt.

4. Tilbake til løken, som nå har blitt myk og gyllen. Ha nå i kjøttdeig, salt og garam masala og stek til kjøttdeigen er brunet.

5. Ha i tomatpuréen og de hermetiske tomatene og en klype med sukker. Smak på den, og se om du er fornøyd.

6. La kjøttet småputre forsiktig under lokk, mens du koker spagettien ferdig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.