Spagetti og kjøttboller

Spagetti og kjøttboller

Deilige kjøttboller med krydder i en frisk og herlig pastasaus. Skikkelig snadderpasta! Nammis!

Mens nordmenn flest kanskje holder seg mest til spahetti bolognese, er spaghetti og kjøttboller en fantastisk og spennende avveksling når det står pasta på menyen. Deilig nykokt spagetti, en frisk og spenstig tomatsaus og noen skikkelig digge kjøttboller med masse smak. For en fest!! Dette er retten man drømmer om på natten!

Sjekk også våre andre pastaretter

 

Du trenger:

Til fire

 

Til kjøttbollene
  • ½ gulløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, presset gjennom hvitløkspressen
  • 400 gr kjøttdeig av storfe
  • 1 ts knuste chiliflak eller chilipulver
  • 1 dl melk, kald
  • En håndfull tørt fint brød, rundstykke eller baguett, kuttet i terninger
  • 1 egg
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • Olje til steking
Til pastasausen
  • 1 gulløk, finhakket
  • 1 gulrot, finhakket
  • 3 fedd hvitløk, presset gjennom hvitløkspressen
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 150 gr tomatpure
  • ½ potte fersk, finhakket persille
  • ¼ potte fersk, finhakket basilikum
  • 2 dl kjøttkraft (jeg brukte buljongterning)
  • ½ ts knuste chiliflak eller chilipulver
  • 1 ts sukker
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • Ett laurbærblad
  • Litt olivenolje til steking
Ellers
  • Spagetti til 4 personer (ca 100 gr per pers) – gjerne fullkornspasta.
  • Servere gjerne med en frisk salat og et dryss revet parmesanost.

 

Slik gjør du:

1 Vi begynner med å lage kjøttbollene

2. Gjør klar alle ingrediensene.

3 Finn frem en stekepanne sett den på medium varme. Ha i litt olje i pannen og la den bli varm.

4 Stek så løk og hvitløk på medium varme i 10 minutter til grønnsakene har blitt myke. Rør ofte – det er ikke meningen at grønnsakene skal få noe særlig med stekeskorpe.

5 Krydre med chiliflak og la stå i to minutter

6 Bland melk og oppkuttet brød sammen til en grøt

7 Ha kjøttdeigen og løkblandingen oppi brødblandingen.

8 Bland godt til alt er en jevn masse. Bruk gjerne hackit eller et annet passende redskap.

9 Vurdere om blandingen henger godt sammen. Bruk et egg til å binde den bedre sammen, dersom deigen fremstår veldig løs.

10 La blandingen stå i kjøleskapet til de skal stekes.

11 I mellomtiden begynner vi på pastasausen. Gjør klar alle ingrediensene

12 Finn frem en stor kjele og sett den på medium varme. Ha i litt olje i pannen og la den bli varm.

13 Stek så gulrot, løk og hvitløk på medium varme i 10 minutter til grønnsakene har blitt myke. Rør ofte – det er ikke meningen at grønnsakene skal få noe særlig med stekeskorpe.

14 Så tilsetter du resten av ingrediensene og blander godt.

15 Varm forsiktig opp til kokepunktet – og la sausen småputre. Jo lenger det putrer, jo bedre blir det. Minimum er ti minutter – tredve minutter er supert!

16 Mens det putrer kan du steke kjøttbollene. Ta deigen ut av kjøleskapet og forme deigen til små kuler. Du bestemmer selv hvilke størrelse du foretrekker.

17 Ha olje i stekepannen og stek kjøttbollene på medium varme til de er gjennomstekte. Del en bolle i to, dersom du er usikker på om de er ferdig stekte.

18 Når kjøttbollene er ferdig stekte kan du smake på pastasausen. Trenger du mer salt? Trenger du mer pepper?

19 Når du er fornøyd med smaken, fjerner du laurbærbladet og så tilsetter du kjøttbollene.

20 La stå å småputre mens du koker spagettien.

21 Så er det bare til å spise.

 

2 kommentarer om “Spagetti og kjøttboller

  1. Tilbaketråkk: Kjøttboller | nammis.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *