Jeg må innrømme at når det står spaghetti bolognese på menyen har jeg vært en lite eventyrlysten kar, og holdt meg til oppskriften jeg lærte av mamma. Den er enkel, rask og smaker fantastisk. Men plustelig fikk jeg lyst til å prøve noe nytt. Skepsisen var stort til en bolognese med vin- og sellerismak, men jaggu ble det skikkelig nammis! De kraftige smakene fra vinen og stangsellerien forsvinner og bidrar til den rike, fløyelsmyke og fyldige bolognesen. Og barna elsker den! Anbefales!
Du trenger:
- 3 ss olivenolje
- 3 ss smør
- 2 store løk, hakket
- 4 selleristenger, hakket i tynne skiver
- 200 gram bacon, i terninger
- 2 moste hvitløksfedd
- 400 gram karbonadedeig
- 2 ss tomatpuré
- 1 ss hvetemel
- 400 gram hermetiske tomater, grovhakkede
- 3 dl oksekraft
- 1 ts sukker
- 1,5 dl rødvin (bruk en vin du liker å drikke. Jeg brukte alkoholfri vin, og det funket som et skudd)
- 2 ts oregano
- 1/2 ts revet muskatnøtt (helst nyrevet)
- Krydres med salt og pepper
TIPS! Denne bolognesen er perfekt for fryseren. Vi lager opp seksdobbel-porsjon og fryser til senere middager, men da halverer vi mengden vin og oksekraft sånn at det ikke blir for suppete.
Slik gjør du:
1. Varm olje og smør i en stekepanne med middels varme.
2. Stek løk, selleri og bacon i pannen i fem minutter mens du rører hele tiden.
3. Ha i hvitløk og karbonadedeig, og rør til kjøttet ikke er rødt lenger.
4. Demp varmen og la det surre i ti minutter
5. Øke varmen til middels, ha i hvetemel og tomatpuré og la koke i 2 minutter.
6. Tilsett hermetiske tomater, sukker, vann og buljong, vin og gi et oppkok, mens du rører.
7. Smak til med salt og pepper før du tilsetter oregano og muskat.
8. Senk varmen og la det småputre under lokk i 45 minutter. Rør om av og til.
Oppskriften er basert på en grunnoppskrift på pastasaus fra boken «Godt fra ovnen»