Der lå den igjen. Den stirret olmt på meg, idet jeg åpnet fryseren. Den hadde lagt der siden jul, Svineribben som ikke ble spist. Og jeg visste jeg måtte gjøre noe med den snart, om den ikke skulle ende sine dager i en grønn pose. Det var bare én ting å gjøre – fyre opp grillen og forberede seg på et av årets aller, aller, aller beste grillmåltider. Ekstra amerikansk snadder!! Klissete, sølete, saftig! Helt utrolig digg!
PRØV OGSÅ MINE ANDRE GRILLOPPSKRIFTER
Du trenger:
Til fire personer
- 1 stor tynnribbe
- Saft fra to sitroner
Har du rå, ubehandlet spareribs-stykker, så bruker du selvsagt gjerne dem. Beregne nok kjøtt til 26 pinner.
Krydderblandingen:
- 8 ss brunt sukker
- 4 ts chilipulver
- 4 ts paprikapulver
- 2 ts salt
- 2 ts sennepspulver
- 2 ts oregano
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts løkpulver
- ½ ts pepper
BBQ-saus (kan erstattes med 2,5 dl kjøpesaus)
- 2 ts olivenolje
- ½ gulløk, finhakket
- 1 fedd hvitløk, most
- 8 ss eplesidereddik
- 8 ss vann
- 8 ss ketsjup
- 8 ss brunt sukkker
- 2 ss mørk sirup
- 2 ss sennep
- 1 ss Worcestershire Sauce
- 2 ts chilipulver
Tips: Serveres med grillede grønnsaker (som maiskolber, bifftomater eller aspares), maisbrød, pommes frittes eller søtpotetfries)
Tips: serveres med våtservietter
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 150 grader (her kan du også bruke utegrillen om du har temperaturkontroll på den).
2. Kutt av svoren på ribben og kutt av den tynne hvite hinnen på bunnen av ribben (om den fortsatt er der).
3. Kutt ribben opp i individuelle spareribs-stykker ved å skjære mellom beina. Kutt så tett inntill beinet på den ene siden, så får du størst mulig kjøttstykke for hver sparerib-bit.
4. Ha sitronsaften over kjøttstykkene, og bland godt, slik at alt blir dekket av litt sitron.
5. Bland sammen ingrediensene til krydderblandingen, og dekk kjøttet godt med denne.
6. Legg kjøttet i en ildfast form, med kjøttsiden ned.
7. Dekk til med sølvfolie, og stek i ovn eller på grill i 150 grader i 2,5 timer.
8. I mellomtiden lager du BBQ-sausen:
a) Stek løk og hvitløk i olje i 5 min til alt er gyllent.
b) ha så i resten og kok opp
c) småkok i 25 minutter
9. Etter 2,5 timer tar du ut ribbene av ovnen. Du kan helle bort vesken i bunnen.
10. Så smører du bbq-sausen over kjøttet. Pass på at alle sidene av kjøttet er dekket med bbq-saus. Spar litt av sausen til å pensle kjøttet under grillingen).
11. Grill så ribbene direkte på grillen i cirka 10 mi. Snu dem innimellom, slik at de ikke blir svidde. Pensle med mer bbq-saus underveis i grillingen
(Eventuelt kan du bruke grillfunskjonen på ovnen din og gjøre det der. Ovnen må da være ferdig oppvarmet. Setter ribbene på øverste rille i ovnen, og ha dem der i fem min på hver side. Men følg med hele tiden, så de ikke svir seg)