Spareribs

Spareribs
Saftig nygrillet svineribbe med deilig, klissete bbq-saus. Nammis!

Der lå den igjen. Den stirret olmt på meg, idet jeg åpnet fryseren. Den hadde lagt der siden jul, Svineribben som ikke ble spist. Og jeg visste jeg måtte gjøre noe med den snart, om den ikke skulle ende sine dager i en grønn pose. Det var bare én ting å gjøre – fyre opp grillen og forberede seg på et av årets aller, aller, aller beste grillmåltider. Ekstra amerikansk snadder!! Klissete, sølete, saftig! Helt utrolig digg!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE GRILLOPPSKRIFTER

 

Du trenger:

Til fire personer

  • 1 stor tynnribbe
  • Saft fra to sitroner

Har du rå, ubehandlet spareribs-stykker, så bruker du selvsagt gjerne dem. Beregne nok kjøtt til 26 pinner.

Krydderblandingen:  

  • 8 ss brunt sukker
  • 4 ts chilipulver
  • 4 ts paprikapulver
  • 2 ts salt
  • 2 ts sennepspulver
  • 2 ts oregano
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts løkpulver
  • ½ ts pepper

BBQ-saus (kan erstattes med 2,5 dl kjøpesaus)

  • 2 ts olivenolje
  • ½ gulløk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, most
  • 8 ss eplesidereddik
  • 8 ss vann
  • 8 ss ketsjup
  • 8 ss brunt sukkker
  • 2 ss mørk sirup
  • 2 ss sennep
  • 1 ss Worcestershire Sauce
  • 2 ts chilipulver

 

Tips: Serveres med grillede grønnsaker (som maiskolber, bifftomater eller aspares), maisbrød, pommes frittes eller søtpotetfries)

Tips: serveres med våtservietter

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 150 grader (her kan du også bruke utegrillen om du har temperaturkontroll på den).

2. Kutt av svoren på ribben og kutt av den tynne hvite hinnen på bunnen av ribben (om den fortsatt er der).

3. Kutt ribben opp i individuelle spareribs-stykker ved å skjære mellom beina. Kutt så tett inntill beinet på den ene siden, så får du størst mulig kjøttstykke for hver sparerib-bit.

4. Ha sitronsaften over kjøttstykkene, og bland godt, slik at alt blir dekket av litt sitron.

5. Bland sammen ingrediensene til krydderblandingen, og dekk kjøttet godt med denne.

6. Legg kjøttet i en ildfast form, med kjøttsiden ned.

7. Dekk til med sølvfolie, og stek i ovn eller på grill i 150 grader i 2,5 timer.

8. I mellomtiden lager du BBQ-sausen:

a) Stek løk og hvitløk i olje i 5 min til alt er gyllent.

b) ha så i resten og kok opp

c) småkok i 25 minutter

9. Etter 2,5 timer tar du ut ribbene av ovnen. Du kan helle bort vesken i bunnen.

10. Så smører du bbq-sausen over kjøttet. Pass på at alle sidene av kjøttet er dekket med bbq-saus. Spar litt av sausen til å pensle kjøttet under grillingen).

11. Grill så ribbene direkte på grillen i cirka 10 mi. Snu dem innimellom, slik at de ikke blir svidde.  Pensle med mer bbq-saus underveis i grillingen

(Eventuelt kan du bruke grillfunskjonen på ovnen din og gjøre det der. Ovnen må da være ferdig oppvarmet. Setter ribbene på øverste rille i ovnen, og ha dem der i fem min på hver side. Men følg med hele tiden, så de ikke svir seg)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.