Spicy salsadip

Spicy salsadip
Deilig frisk tomatsalsa med et lite sting av chili. Nammis!

Jeg aner ikke hvor jeg har denne oppskriften fra. Den har tydeligvis vært lagret på dataen min som «salsa – burde prøves» siden 2014, og jeg husker den ikke. Men god er den uansett, særlig når du bruker ordentlig gode tomater. Denne er supergod som dipsaus til chips og grønnsaker eller middagssaus, spesielt til stekt kjøtt og fisk som ikke er krydret eller marinert så mye, for eksempel kyllingvinger, som på bildet her. Tipper også den vil gjøre god suksess på en hamburger, taco eller en pølse i brød.

PRØV OGSÅ MINE ANDRE DIP’ER, SAUSER OG DRESSINGER

 

Du trenger:

  • 3 tomater, delt i to
  • ½ rødløk, delt opp i 3-4 biter
  • 1 chili, delt i to
  • 3 fedd hvitløk, skrelte og moste
  • En god håndfull grovhakket fersk koriander
  • Saften fra 1 lime
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts svart pepper

 

TIPS! Jo bedre tomater du velger, jo bedre blir salsaen. Se derfor etter godt modne, søte, kvalitetstomater!

Slik gjør du:

1. Skrell hvitløken og kutt opp tomater, rødløk og chili. Du velger selv om du vil beholde chilifrøene eller ikke. Jeg tar uten frø, den blir sterk nok for meg uansett.

2. Legg disse grønnsakene i en ildfast form, og legg den på en varm grill eller under grillelementet i ovnen i cirka 10 minutter til tomatene blir ganske mørke.

3. Ha så alle ingrediensene bortsett fra tomatene i en blender og blend til alt er én jevn miks.

4. Så er det tomatene. Hvis du vil ha en jevn dippingsalsa, har du dem oppi blenderen og kjører til alt er jevnt. Det er det jeg har gjort på bildet her. Men du kan også grovhakke tomatene separat og røre dem inn i salsaen, slik at den blir litt mer chunky. Det velger du litt selv.

5. Smak om den trenger mer salt eller pepper

6. Kan serveres umiddelbart, eller etter noen timer i kjøleskapet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.