Sprøstekt and med nudler

Sprøstekt and med nudler.
Saftig andekjøtt med spennende krydder og friske grønnsaker. En festmiddag!

Andekjøttet hadde ligger og stirret på meg fra frysedisken hos min lokale kjøpmann i noen uker, og for hver handlemandag ble det vanskeligere å gå ufortrødent forbi. Til slutt rev jeg lokket på frysedisken opp og kastet meg ned etter de lekre kjøttstykkene uten plan og i ren affekt. Men kjøttet fikk tine sakte i kjøleskapet lagde jeg mine andeplaner om de lekreste krydder, de saftigste nudler og de friskeste grønnsaker: En real andewok med stor masse spennende smak og stor smaksdybde.

Prøv også våre andre asiatiske oppskrifter

 

Du trenger:

Til 2 personer

Til anden

  • Ca 400 gr andebryst – helst med skinnet på
  • 1 ½ ts kinesisk femkrydder
  • ½ ts salt
  • ¼ ts svart pepper, malt
  • 1 rød chili, finhakket (jeg fjerner frøene – du bestemmer selv)
  • 2 vårløk, kuttet i tynne skiver
  • 1 dl cashewnøtter
  • 2 ss sesamfrø
  • 1 ss flytende honning
  • 1 ss olivenolje

Til grønnsakene

  • 2 fedd hvitløk (presset gjennom hvitløkspressen)
  • 10-15 gram fersk ingefær uten skall, finhakket
  • 3 ss olivenolje
  • 100 gr aspargesbønner (eller andre grønne bønner), hakket i biter på 1-2 cm (ta bort tuppene)
  • 2 vårløk, kuttet i skiver
  • 1 ss østerssaus
  • 1 ts soyasaus
  • 1 ss olivenolje

Til nudlene

  • 300 gr eggenudler
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts salt

 

 

Slik gjør du

1. Kutt opp alle grønnsakene etter anvisningene over.

2. Kok opp en kjele med cirka 2 liter vann med litt salt til nudlene.

3. Tørk av andekjøttet med et kjøkkenpapir som ikke loer. Skjær så kjøttet opp i stykker på cirka 1 x 2 cm. Husk ekstra god hygiene når du håndterer rått fjærkre. Vask hender og kjøkkenutstyr godt før du bruker dem på annet.

4. Krydre kjøttet med salt, pepper og femkrydder.

5. Sett stekepannen på medium varme (jeg bruker styrke 7 av 9) og la oljen varme seg i pannen. Ha kjøttet i pannen og stek i 8 minutter. Rør ofte.

6. I mellomtiden koker du nudlene etter anvisningene på pakken. Når nudlene er ferdigkokte, skyller du dem raskt i litt kaldt vann. Så blander du inn 1 ss olivenolje. Da sikrer du at nudlene ikke klistrer seg sammen.

7. Når anden har stekt i 7-8 minutter kan du sette på en ny stekepanne på medium varme (jeg bruker styrke 7 av 9) og la olje varme seg i pannen. Ha i hvitløk, ingefær og vårløken og stek i ett minutt eller to, mens du rører. Ingenting skal brenne seg, så juster varmen ned om nødvendig.

8. Samtidig som grønnsakene steker og du rører må du gjøre litt med andekjøttet. På dette stadiet hender det at det er litt mye olje i pannen. Hell ut det du kan av overflødig olje og bruk kjøkkenpapir til å tørke forsiktig bort resten. Så rører du inn chili, vårløk, cashewnøtter, sesamfrø og honning med andekjøttet.

9. Tilsett grønne bønner, østerssaus og soyasaus til grønnsakene og bland godt. Stek i cirka 4 minutter. Rør ofte i begge stekepanner.

10. Til slutt blander du grønnsakene raskt inn i andekjøttet.

11. Så serverer du det hele sammen med nudlene og serverer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *