Sprøstekt krydderkylling

Sprøstekt krydderkylling
Deilig nystekt kylling med sprøtt skinn og en krydderblanding med litt krutt i. Nammis!

Dette er oppskriften til deg som elsker kylling, men som begynner å gå lei av den ferdiggrillede grillkrydderinfiserte tørrkyllingen de selger i ferskvaredisken. Saftig kyllingkjøtt, sprøtt skinn og en krydderblanding som sier pang.

Prøv også våre andre oppskrifter til helstekt kylling

 

 Du trenger:

  • 1 rå kylling (cirka 2 kg), tint (velg så høy kvalitet som du kan og vil)
  • 1 ss olje
  • 4 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts timian
  • 1 ts sukker
  • 2 ts paprika
  • ½ ts kajennepepper
  • Litt hyssing

 

Serveres med ris, salat og grønnsaker

 

Slik gjør du:

1. Dersom du lager fryst kylling, blir den best av å tine sakte i kjøleskapet. Gjerne over et døgn.

2. Kyllingen ut av kjøleskapet en halvtime først, slik at den ikke er kald.

3. Tørk godt av kyllingen med et kjøkkenpapir som ikke loer, men vær forsiktig, så du ikke drar av skinnet. Tørk gjerne inni kyllingens hulrom også. Vått kyllingskinn blir aldri sprøtt.

4. Bind sammen lårene med litt hyssing.

5. Bland krydderne i en skål

6. Varm ovnen til 230 grader. Ha en ildfast for med 1 ss olje i mens ovnen varmer

7. Gni krydrene inn i kyllingen

8. Plasser steketermometer på det dypeste stedet på brystet. Vær nøye her, for det er slik du vet om kyllingen er ferdig.

9. Stek kyllingen på 230 grader til gradestokken viser 51 grader (med to kilo kylling tar det cirka 25 minutter).

10. Skru av ovnen, og la kyllingen være igjen inne i ovnen. Hold døren lukket. La kyllingen varme seg opp til temperaturen er 73 grader. Dette tar cirka 25 minutter.

11. Ta kyllingen ut av ovnen og test med en kniv i låret. Er det klar saft som kommer ut er den ferdig. Er det rosa saft er den ennå ikke ferdig.

12. La kyllingen hvile i 10 minutter og kutt den opp i passende stykker. (Lår og vinger og bryststykker).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.