PØLSEFEST PÅ NAMMIS.NO: Den norske pølsefesttradisjonen er stappet med konserveringsmidler, e-stoffer og ferdiggreier. Hvorfor må vi alltid kjøpe pølsebrød, sennep og ketchup når det er så uendelig mye bedre å lage det selv? Sånn er det også med sprøstekt løk. Det tar litt tid, men det blir utrolig godt, og du har full kontroll på hva du putter i deg.
Sjekk ut våre andre pølsefest-oppskrifter
Du trenger:
til cirka 8 pølsespisere
- 10 stk. sjalottløk
- 1 liter solsikkeolje
Slik gjør du:
1. Skrell og kutt løkene i to. Kutt deretter løken i tynne skiver på tvers.
2. Ha oljen i en passende kjele og ha i løken. Sett kjelen på svak varme og la løken småkoke til den blir gyllenbrun. Før den blir gyllenbrun skal alt vannet i løken fordampe. Dette kan ta litt tid. Vi hadde varmen på 6, og da tok det nesten en time før alt vannet var borte. Men da begynte det å gå raskt. Løken ble brun veldig fort, så her gjelder det å følge med!
3. Når løken er brun, bruker du en hullsleiv, og frakter løken over på et brett med kjøkkenpapir. La løken renne av seg og tørke litt.
4. Kan serveres med en gang eller oppbevares i lufttette bokser med litt papir i bunn. Da holder løken ganske lenge.
Én kommentar til “Sprøstekt løk”