Sprøstekte kyllingstrimler

 

Sprøstekte kyllingstrimler
Saftige kyllingbiter med deilig sprø kjeksskorpe. Nammis!

Dette er en sånn hverdagsmiddag som jeg elsker, der vi raskt og enkelt gjør en litt «kjedelig» hverdagsrett som stekte kyllingfileter om til en real fest. Disse kyllingstrimlene smaker helt ypperlig, og passer godt i pitabrød eller wraps eller ganske sammen med litt pomfri og sweet chilisaus. Her er det egentlig bare din egen fantasi og apetitt som setter grensene.

PRØV OGSÅ MINE ANDRE KYLLINGRETTER

 

Du trenger:

Til fire personer

  • 4 kyllingfileter eller tilsvarende med lårfilet
  • 2 egg
  • 1 pakke TUC-kjeks med paprikasmak*

* TIPS! Her tipper jeg du kan prøve deg frem med hvilke som helst typer tørre kjeks uten fyll, for eksempel Ritz eller kornmo eller Mariekjeks eller sånne ting. Jeg synes det funket bra med TUC.

 

Slik gjør du

1. Begynn med å sette ovnen på 200 grader.

2. Så tørker du godt av kyllingen, og skjærer den opp i tynne strimler.

3. Pisk sammen eggene i en skål.

4. Ha kjeksene i en pose og slå løs på dem med en kjele eller kjevle eller bare nevene til kjeksen er helt pulverisert.

5. Ha kjekspulveret i en bolle.

6. Dypp hver kyllingbit i eggeblandingen.

7. Rist av overflødig egg fra kyllingbiten, og dekk den så med kjekspulver.

8. Legg kyllingbitene i en ildfast form eller på en rist.

9. Gjenta med alle kyllingbitene.

10. Stek på nederste rille i ovnen i 30 minutter på 200 grader. Snu dem gjerne etter et kvarter.

11. Serveres med ris eller pommesfrittes, salat og sweet chili sauce. (Eller noe annet du liker bedre).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.