
– Hvor er tortillaene eller skjellene? Det står taco på middagsplanen, nemlig!
– Her, sier jeg og holder opp tre grønne squash.
– Hæ? Skal du bytte ut tacoskjellene med squash??
– Sånn har det blitt, svarte jeg selvsikkert.
Vi hadde bestemt oss for å prøve på litt sunnere middager. Skepsisen var til å ta og føle på, men jaggu ble det godt. Og sunt!
PRØV OGSÅ MINE ANDRE TACO-OPPSKRIFTER
Du trenger
Til fire personer
- 1 ss olivenolje
- 2 små eller 1 stor rødløk, grovhakket
- 400 gram kjøttdeig
- 2 fedd hvitløk
- 1 ts paprikapulver
- ½ ts spisskummen
- ½ ts salt
- 3 store squash
- 3 dl tacosaus (Prøv min oppskrift her http://www.nammis.no/tacosaus/)
- 100 gram ost
- 5 vårløk (kun det hvite), kuttet i tynne skiver
- 1 boks med maiskorn
Kan pyntes med hakket koriander, tomater eller avokado
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 180 grader.
2. Varm oljen i en stekepannen på medium varme og stek løken i 4-5 minutter til den er myk og gyllen. Men pass på varmen, løken må ikke få stekeskorpe.
3. Sett opp varmen litt, og tilsett kjøttdeigen. Hakk denne opp i biter, og stek noen minutter til den er brunet.
4. Så rører du inn hvitløk, paprikapulver, spisskummen og salt, pluss halvparten av maisen og vårløken.
5. Del squashene i to, på langs, og skrap kjernene ut med en spiseskje.
6. Fordele kjøttblandingen i squashene.
7. Hell tacosausen over.
8. Strø osten jevnt over squashene, og strø så resten av maisen og vårløken over.
9. Dekk over med sølvfolie, og stek i 25 minutter.
10. Fjerne sølvfolien og stek i 15 minutter til.