Squashtaco

Squashtaco
Sunn tacomiddag: Dette er en super snaddertaco for deg som VIL ha taco til middag selv om du egentlig skulle passe på kaloriene i dag. Nammis!

– Hvor er tortillaene eller skjellene? Det står taco på middagsplanen, nemlig!
– Her, sier jeg og holder opp tre grønne squash.
– Hæ? Skal du bytte ut tacoskjellene med squash??
– Sånn har det blitt, svarte jeg selvsikkert.
Vi hadde bestemt oss for å prøve på litt sunnere middager. Skepsisen var til å ta og føle på, men jaggu ble det godt. Og sunt!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE TACO-OPPSKRIFTER

 

Du trenger

Til fire personer

 

  • 1 ss olivenolje
  • 2 små eller 1 stor rødløk, grovhakket
  • 400 gram kjøttdeig
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts paprikapulver
  • ½ ts spisskummen
  • ½ ts salt
  • 3 store squash
  • 3 dl tacosaus (Prøv min oppskrift her http://www.nammis.no/tacosaus/)
  • 100 gram ost
  • 5 vårløk (kun det hvite), kuttet i tynne skiver
  • 1 boks med maiskorn

Kan pyntes med hakket koriander, tomater eller avokado

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 180 grader.

2. Varm oljen i en stekepannen på medium varme og stek løken i 4-5 minutter til den er myk og gyllen. Men pass på varmen, løken må ikke få stekeskorpe.

3. Sett opp varmen litt, og tilsett kjøttdeigen. Hakk denne opp i biter, og stek noen minutter til den er brunet.

4. Så rører du inn hvitløk, paprikapulver, spisskummen og salt, pluss halvparten av maisen og vårløken.

5. Del squashene i to, på langs, og skrap kjernene ut med en spiseskje.

6. Fordele kjøttblandingen i squashene.

7. Hell tacosausen over.

8. Strø osten jevnt over squashene, og strø så resten av maisen og vårløken over.

9. Dekk over med sølvfolie, og stek i 25 minutter.

10. Fjerne sølvfolien og stek i 15 minutter til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.