Stekt løk er både hverdagshelt og festmat. En porsjon stekt løk kan gjøre en fiskekakemiddag til en fest og en festmiddag til en enda bedre festmiddag. En enkel og rotnorsk kjøkkenklassiker som aldri går av moten. Her har jeg brukt løken som hamburgertilbehør. Det ble utrolig godt! Hva er din favorittrett å ha stekt løk til? Fortell gjerne i kommentarfeltet.
Se vår temaside for burgefestivalen her
Du trenger
per pers
- en medium gullløk
- en ss smør
- olivenolje til steking
Slik gjør du:
1. Kutt løken opp i strimler.
2. Varm litt olje i en medium varm stekepanne.
3. Stek løken i pannen til den er myk og mørk gylden. Det tar cirka 15 til 20 minutter. Rør innimellom og juster varmen hvis løken svir seg eller pannen blir for kald.
3. Når det er omtrent tre minutter igjen av steketiden, kan du tilsette du en klatt med smør og røre denne inn. Da blir smaken enda bedre!
Fint å tilsette bitte litt Balsamico pluss brunsukker, da får løken en svært god smak. – langstekes, gjerne en times tid på svak varme 🙂
Det høres godt ut. Det skal jeg prøve neste gang!
Takk for godt tips!
Morten