Stekt løk

Jeg beregner en medium gulløk per pers
Stekt løk kan brukes til utrolig mange ulike retter. Her har jeg brukt dem som hamburgertopping!

Stekt løk er både hverdagshelt og festmat. En porsjon stekt løk kan gjøre en fiskekakemiddag til en fest og en festmiddag til en enda bedre festmiddag. En enkel og rotnorsk kjøkkenklassiker som aldri går av moten. Her har jeg brukt løken som hamburgertilbehør. Det ble utrolig godt! Hva er din favorittrett å ha stekt løk til? Fortell gjerne i kommentarfeltet.

Se vår temaside for burgefestivalen her

Du trenger

per pers

  • en medium gullløk
  • en ss smør
  • olivenolje til steking

 

Slik gjør du:

1. Kutt løken opp i strimler.

2. Varm litt olje i en medium varm stekepanne.

3. Stek løken i pannen til den er myk og mørk gylden. Det tar cirka 15 til 20 minutter. Rør innimellom og juster varmen hvis løken svir seg eller pannen blir for kald.

3. Når det er omtrent tre minutter igjen av steketiden, kan du tilsette du en klatt med smør og røre denne inn. Da blir smaken enda bedre!

 

3 kommentarer til “Stekt løk

  1. Fint å tilsette bitte litt Balsamico pluss brunsukker, da får løken en svært god smak. – langstekes, gjerne en times tid på svak varme 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.