Sterk krydderblanding til grilling av kjøtt

Ferdiggrillet kjøttstykke på en tallerken. Ser veldig godt ut!
Saftig nakkekotelett av svin dekket av deilig kryddermix. Nammis!

Veldig mye krydderblandinger og grillmarinader til kjøtt handler om ulike måter å karamellisere ulike sukkertyper på. Og misforstå meg rett: Det er digg, det! Men innimellom er det greit å kjøre en grillings som spiller på noe annet enn det søte. Denne prøver ikke en gang å gjøre seg søt. Den er tøff og sterk og markant – og ikke minst: Veldig, veldig god! Passer til masse forskjellig kjøtt, både magert og fett. Passer aller best til svin, kalv, kylling eller lam.

PRØV OGSÅ MINE ANDRE GRILLOPPSKRIFTER

Du trenger

Nok til 750 – 1000 gram kjøtt.

  • 1 hvitløksfedd (kan erstattes med ½ ts hvitløkspulver
  • 1 ts sennepsfrø (kan erstattes med 1 ss vanlig sennep)
  • 1 ts salt
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 ts paprikapulver
  • ½ ts malt koriander
  • ½ ts malt spisskummen

 

Slik gjør du:

1. Mos hvitløken og sennepsfrøene godt i en morter

2. Bland i resten

3. Strø krydderblandingen over kjøttet du skal grille og gni det godt inn

4. Grill kjøttet etter anvisninger på pakken

 

Oppskriften baserer seg på oppskrift jeg fant i en bok jeg kjøpte på loppemarked. Boken heter «Weber Grilling» av Matthew Drenan.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.