Veldig mye krydderblandinger og grillmarinader til kjøtt handler om ulike måter å karamellisere ulike sukkertyper på. Og misforstå meg rett: Det er digg, det! Men innimellom er det greit å kjøre en grillings som spiller på noe annet enn det søte. Denne prøver ikke en gang å gjøre seg søt. Den er tøff og sterk og markant – og ikke minst: Veldig, veldig god! Passer til masse forskjellig kjøtt, både magert og fett. Passer aller best til svin, kalv, kylling eller lam.
PRØV OGSÅ MINE ANDRE GRILLOPPSKRIFTER
Du trenger
Nok til 750 – 1000 gram kjøtt.
- 1 hvitløksfedd (kan erstattes med ½ ts hvitløkspulver
- 1 ts sennepsfrø (kan erstattes med 1 ss vanlig sennep)
- 1 ts salt
- 1 ts chilipulver
- 1 ts kajennepepper
- 1 ts paprikapulver
- ½ ts malt koriander
- ½ ts malt spisskummen
Slik gjør du:
1. Mos hvitløken og sennepsfrøene godt i en morter
2. Bland i resten
3. Strø krydderblandingen over kjøttet du skal grille og gni det godt inn
4. Grill kjøttet etter anvisninger på pakken
Oppskriften baserer seg på oppskrift jeg fant i en bok jeg kjøpte på loppemarked. Boken heter «Weber Grilling» av Matthew Drenan.