Sterk Sesambiff

En kinesisk rett med litt styrke. Hverdagsnammis!
En kinesisk rett med litt styrke. Hverdagsnammis!

Dette er en sånn middag som kan rette opp en ødelagt dag. En kinesisk rett med litt styrke og masse deilig smak. Masse deilige og sunne grønnsaker, magert og digg biffkjøtt og en vakker saus som omslutter det hele. En av mine personlige favoritter både til hverdags og i helgen!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE ASIATISKE OPPSKRIFTER

Du trenger

Til 2 personer

  • 400 gram biffkjøtt i tynne strimler
  • 1 ½ ss sesamfrø
  • 3 ½ dl kjøttbuljong
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ½ ss revet ingefær
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 1 ss maismel
  • 1 ts chilikrydder
  • 4 ss sesamolje
  • 1 brokkoli (delt opp i små buketter)
  • 1 paprika i tynne strimler
  • 1 gulrot i tynne strimler
  • 1 rød chili uten frø, hakket i strimler
  • Finhakket koriander til pynt (kan sløyfes)
  • Serveres med ris (gjerne fullkornsrus, villris eller grønnsaksris)

Slik gjør du:

1. Når du først begynner å lage denne retten går det ganske fort, så det er lurt å gjøre alt klart på forhånd: Sett risvannet til koking og vask, og kutt og hakk det som trengs.

2. Bland 1 ss av sesamfrøene med biffkjøttet i en bolle.

3. Rør sammen buljongen, soyasaus, ingefær, hvitløk, maismel og chiliflak i en egen bolle.

4.  Stek biffkjøttet 2-3 minutter i en varm stekepanne med 1 ss sesamolje (la hvile på fat mens du steker grønnsakene og koker risen).

5. Tørk av stekepannen med kjøkkenpapir og ha resten av sesamoljen i pannen. Stek grønnsakene i 3 minutter. Hold varmen høy og rør ofte.

6. Rør inn buljongblandingen og la surre under lokk i 2 min. Nå skal det koke – ikke steke – tilsett mer mer vann om det blir for tørt.

7. Ha kjøttet tilbake i pannen og la surre  i 2 minutter til på medium lav varme. På slutten blander du i resten av sesamfrøene.

8. Serveres med ris og kan pyntes med koriander (frivillig).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.