Sukkerglaserte poteter

Sukkerglaserte poteter
Ferdigkokte poteter stekt i en blanding av smeltet sukker og smør. Nammis!

Dette setter jeg i kategorien slankemat. Man må jo tross alt legge på seg før man kan slanke seg – og da skal det smake godt. Og den skal de ha, danskene: Å steke ferdigkokte poteter i smør og smeltet sukker er en genistrek. (Nå vet jeg ærlig talt ikke om det egentlig er danskene som fant på dette, men det var dansker som lærte det til meg i alle fall). Nei, det er nok ikke hverdagspoteter, men når man først skal ha poteter til fest, så er disse supre. Passer spesielt godt til helstekt and eller kalkun.

SJEKK UT VÅRE ANDRE POTETRETTER

 

Du trenger

Til fire personer

  • 900 g små, faste poteter, skrelte og kokte (Jeg bruker Amaldine-poteter)
  • 40 g smør, romtemperert
  • 4 ss sukker

 

1. Skrell og kok potetene til de er gjennomkokte. Skyll dem raskt i kaldt vann.

2. Smelt sukkeret forsiktig i en kjele på medium varme. Her gjelder det å være tolmodig. Varmen må være så svak at sukkeret ikke svir seg og i tillegg må du holde pailabbene unna og prøøøve å ikke røre i sukkeret før det er helt ferdigsmeltet. Her går jeg ofte på en smell.

3. Når sukkeret er smeltet har du smøret oppi kjelen. La det smelte og rør godt. Husk at smøret ikke bør komme rett fra kjøleskapet. Da kan du redusere varmen i kjelen og da kan sukkeren bli litt vanskelig å håndtere.

4.  Øk varmen litt og ha potetene opp i kjelen og stek dem i karamellblandingen i cirka fem minutter. Rør og beveg potetene ofte slik at mest mulig av karamellen fester seg jevnt outover potetene. Men husk at smeltet sukker er fryktelig varmt, så vær litt forsiktig når du rører.

5. Ta potetene av kjelen og hell sirupen som er igjen i kjelen over potetene.

6. La gjerne avkjøles noen minutter før servering.

 

TIPS! Har du mye stivnet karamell igjen i kjelen og gruer deg til skrubbejobben? Ikke fortvil – her er en superrask og enkel løsning: Ha litt vann i kjelen og kok opp. Rør lett i noen minutter til all karamellen har løst seg opp i vannet.

4 kommentarer til “Sukkerglaserte poteter

  1. Tilbaketråkk: Nammis.no
  2. Liker utrolig godt skrive/forklaringstilen din, helt topp. Skal forsøke and og disse potetene i dag. Om jeg får lov så vil jeg gjerne bruke oppskriften på bloggen min, og selvsakt med link til deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.