Det var tidlig januar. Vi var stappmette på julemat og jeg var hos tannlegen for å ta hånd om konsekvensene av min svært løsaktige omgang med en julekaramell i adventstiden. Mens jeg satt og gruet meg til borringen kom jeg over denne lekre lille retten i et slitent og utlest ukeblad. En fristende og sunn kyllingmiddag med nudler og grønnsaker og masse deilige smaker. Jeg gikk rett fra tannlegen til butikken og videre til kjøkkenet – PS. Sløyfer du kyllingen har du en flott vegetarmiddag!
VIL DU HELLER HA NOE ANNET TIL MIDDAG?
Du trenger:
Til fire pers
- 1 ss olje
- 1 ss rød karripasta
- 3 fedd hvitløk (presset gjennom hvitløkspressen)
- 2 kyllingfilter, skåret i skiver eller terninger (kan sløyfes)
- 1 squash, skåret i tynner skiver (del gjerne skivene i to hvis du gidder)
- 500 gram cherrytomater, delt i fire
- 2 dl grønnsaksbuljong (jeg brukte buljongterning)
- 250 gram nudler, aller helst fullkornsnudler (de ser veldig mørke ut, men smaker ganske normalt)
- Litt malt sort pepper
- Toppes med finhakket koriander (kan sløyfes hvis du er på budsjett)
Slik gjør du
1. Skjær opp alt som skal skjæres opp.
2. Varm oljen i en kjele på medium varme. Ha oppi karripasta og hvitløken og stek på medium varme i cirka fem minutter. Rør jevnlig
3. Øk varmen og ha i kyllingen. Stek til kyllingen ha fått grei stekefarge og tilsett grønnsakene og buljongen. Smak til med pepper og eventuelt salt.
4. Kok opp og la småkoke i femten minutter. Rør innimellom. Mens du venter kan du koke opp vann (med litt salt) til nudlene og hakke opp korianderen.
5. Kok nudlene etter anvisningene på pakken slik at de er ferdig samtidig med resten.
6. Legg nudlene på et bredt serveringsfat og legg resten i en haug oppå. Pyntes med hakket koriander.
7. Serveres gjerne med litt brød og en god salat.