
Hverdagsmiddagene kan være en utfordring når alle hensyn i familien skal ivaretas. Barna vil ha pølser, mor vil ha noe sunt (gjerne salat) og far… Vel, far sliter mellom å ville være voksen og ville ha pølser. Pølser ER jo fryktelig godt. Og det var grusomt når vekkerklokken ringte i dag, så jeg fortjener noe godt til middag i dag. Drit i den salaten – jeg vil ha pølse! Men så er far smart, da. Og klarer å lage noe som kombinerer det hele. Masse pølse, masse grønnsaker og masse middagslykke! Prøv selv!
SJEKK UT VÅRE ANDRE PØLSERETTER
Du trenger
til to voksne og to barn
- 5 kjøttpølser (gjerne sånne magre), kuttet i skiver
- ½ brokkoli, kuttet i blomster
- 1 blomkål, kuttet i blomster
- 1 gulløk, grovhakket
- 3 gulrøtter, kuttet i skiver
- 1 pastinakk, kuttet i skiver
- 1 stor potet, kuttet i terninger
- 100 gram kålerabi, kuttet i terninger
- Krydres med salt og pepper
TIPS: Du kan vaiere denne retten med andre typer kjøtt (for eksempel renskåret svinekjøtt, kylling eller pinnekjøtt) og grønnsaker og sterkere krydder.
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Kutt opp og kok gulrot, pastinak, potet og kålerabi i lettsaltet vann til de er myke (ca. 7- 10 min – test med gaffelen om de er ferdige).
3. Det siste minuttet eller så kan du ha oppi blomkål, brokkoli og løk . Ta vare på 3 dl av kokevannet.
4. Ha kokebannet og grønnsakene i en ildfast form og fordele pølsebitene på toppen.
5. Krydre med salt og pepper. Vi er forsiktige med saltet på grunn av ungene, så jeg brukte ¼ ts salt og ¼ ts pepper.
6. Stek i ovnen i cirka 20 – 25 minutter på 200 grader.