Denne retten passer veldig godt når man både vil ha noe som er supergodt og sunt på samme tid. En fristende hverdagsrett som dufter og smaker av det asiatiske kjøkken som metter godt for både store og små. Nammis!
Du trenger:
nok til 3 porsjoner – cirka 500 kcal per porsjon
- 300 gr. strimlet magert svinekjøtt
- 1 paprika, grovhakket i terninger
- 1 rødløk, grovhakket i terninger
- 2 store gulrøtter, raspet
- 1 god håndfull kinakål (cirka 15 cm av salaten, kuttet i tynne strimler)
- 2 ss sweet chili sauce
- 2 cm fersk ingefær, revet
- 1 fedd hvitløk, most i hvitløkpressen
- 1 ss ketjap manis (søt soyasaus – finnes i velassorterte dagligvarebutikker)
- 1 ss soyasaus
- 1 porsjon kokt ris, fullkorns-ris eller noe annet sunt (Valgfritt hvis du vil ha retten ennå magrere)
- Krydder: salt, pepper, chilipulver
- Til servering: sweet chili sauce og mager kesam (frivillig)
TIPS! Variere gjerne og prøv med kyllingkjøtt eller biffstrimler isteden
Slik gjør du
1. Sett på risvann til koking og begynn å gjøre klar alle ingrediensene.
2. Begynn stekingen når det er fem minutter igjen av risens koketid.
3. Stek svinekjøttet med litt salt og pepper i noen minutter.
4. Ha så oppi gulrot, løk og paprika og la surre noen minutter.
5. Tilsett så ketjap manis, soyasaus, ingefær, hvitløk og sweet chili sauce og rør godt.
6. Smak til med salt, pepper og chilipulver. Jeg brukte ganske lite, for å ikke drukne de andre smakene, men det der bestemmer du selv.
7. Rist vannet godt av salaten, og tilsett i pannen. Rør godt.
8. La vannet renne av risen, og rør inn til slutt.
9. Serveres med mager kesam og sweet chili sauce.