Supergrove hamburgerbrød

Supergrove hamburgerbrød på et kontikifat med salat og pommesfrittes
Saftige, gode grove burgere. Perfekt for hverdagsburgeren. Nammis!

Innimellom er det umulig å slukke burgertørsten, selv om man egentlig burde spise noe sunt. Da blir det burger, da! Men den trenger jo ikke bli veldig usunn. Disse grove burgerbrødene er et velsmakende og sunt alternativ til de mer loffete standardburgerbrødene. De er jo litt tyngre og litt grovere å spise, men de gir en fullverdig burgeropplevelse med god samvittighet. De er best ferske, men tåler en tur i frysen også

PRØV OGSÅ MINE ANDRE BURGERBRØD

Du trenger

Til cirka 8-10 burgerbrød

  • 2,5 dl vann (kaldt eller oppvarmet til cirka 25 grader
  • 1ss sukker *
  • 1 ss tørrgjær
  • 150 gram sammalt rugmel (grovt eller fint)
  • 150 gram hvetemel
  • 1 ¼ dl mandelmel eller finmalte/finhakkede mandler
  • ½ ts salt
  • 1 ss olje
  • 1 ss kakaopulver

Pyntes gjerne med: vann, salt, valmuefrø, og/eller frø, havregryn eller nøtter.  

* Sukkeret er for å få gjæret i gang, slik at deigen hever.

TIPS: Tilsett gjerne en teskje eller to med sånn glutenpulver for luftigere bakst om du har.

Slik gjør du

1. Bland de tørre ingrediensene (sukker, gjær, mel, mandler, salt og kakaopulver) sammen i en bakebolle.

2. Bland så inn det våte (vann og olje).

3. Elt deigen i noen minutter for å se om den har riktig konsistens. Den skal være så tørr at den akkurat «slipper» bakebollen. Tilsett 1 og 1 spiseskje med mel eller vann til konsistensen blir riktig.

4. Elte deigen videre i 10 minutter. Det gjør vi for å strekke fibrene i deigen, slik at brødene blir best mulig å spise

5. Hev deigen under et fuktig kjøkkenhåndkle til den er doblet i størrelse – tiden avhenger av hvor varmt vann du brukte og hvor kaldt det er i rommet den hever, men 45 – 90 minutter pleier å være bra ute i vanlig romtemperatur. I kjøleskap kan den gjerne stå over natten.

6. Del deigen opp i 8 – 10 like deler (bruk gjerne kjøkkenvekt så blir alle like) og rull dem til hamburgerbrød.

7. Trykk alle godt flate og legg dem til etterheving på et stekebrett i cirka en times tid under et fuktig kjøkkenhåndkle. La det være noen centimetre mellom hvert brød hvis du ikke vil at de skal vokse inn i hverandre under steking.

8. Pensle med vann og strø over valmuefrø eller det du vil pynte med

9. Stekes i ovnen på 185 grader i 30 – 35 minutter. Du kan teste om de er ferdig med å banke forsiktig på bunnen av dem. Ferdig gjærbakst lager en litt hul lyd når den er ferdig.

 

Oppskriften baserer seg på en oppskrift fra www.veganricha.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.