Bare for å ha sagt det med en gang: Dette er ikke kosevafler. Det er ikke disse du setter frem når svigers kommer innom på søndagsettermiddagene. Dette er de supersunne hverdagsvaflene. Dette er den næringsrike frokostvaffelen eller den spennende lunsjvaffelen. De smaker grovt og godt og kan passe til mange ulike typer pålegg. Nammis.
Vil du heller prøve en litt lysere halvgrov vaffel?
Prøv også verdens beste vafler
Du trenger:
Nok til ca. 5 vaffelplater
Cirka 300 kcal per plate
- 1 dl havregryn
- 2,5 dl sammalt rug
- 0,5 ts bakepulver
- 1 ½ ss rapsolje eller solsikkeolje
- 4,5 dl melk
- 0,5 stor gulrot, revet
TIPS! Ha gjerne frø eller hakkede nøtter i røren. Dersom du vil ha mer protein kan du gjerne ha i ett egg. Da henger vaflene også bedre sammen under stekingen.
Slik gjør du
1. Bland alle ingrediensene sammen med en blender eller stavmikser (ha eventuelle nøtter og frø i etterpå) til det blir en jevn røre. Røren skal kunne renne av øsen – dersom det blir for tørt, kan du spe på med mer melk.
2. La røren stå i ferd og svelle i minst 30 minutter før du begynner stekningen.
3. Stekes som vanlige vafler på vaffeljern, men du trenger ikke å smøre vaffeljernet dersom det har teflonbelegg. De blir mørkere enn vanlige vafler når de stekes.
4. Dersom du får noe røre til overs holder den seg i flere dager, så lenge du lagrer den lufttett i kjøleskapet.
Hei på dei jeg har ikke laget vaflene dine enda men karnsje jeg gjør det en dag trudde lu