Superraske hamburgerbrød

"Dere bare MÅ prøve burgeren vår. Den er laget av kjekjøtt og burgersausen er magisk", sa kokken. Dessverre ble smakseventyret et mareritt. De lekre burgerne lå mellom harde, tørre og gjennomkjipe kjøpeburgerbrød. Ikke gå i fellen - lag alltid burgerbrødene selv!
«Dere bare MÅ prøve burgeren vår. Den er laget av kjekjøtt og burgersausen er magisk», sa kokken. Dessverre ble smakseventyret et mareritt. De lekre kjøttstykkene var lagt mellom harde, tørre og gjennomkjipe kjøpeburgerbrød. Ikke gå i fellen – lag alltid burgerbrødene selv!

Ferske, saftige, hjemmelagde hamburgerbrød er forskjellen på en helt grei burgeropplevelse og rein burgermagi. Denne oppskriften har jeg brukt i mange år – og den er alltid suksess! Den skal nesten ikke heve, så dette er hjemmelagde burgerbrød i ekspressfart! Nammis!

SJEKK UT VÅRE BESTE BURGER-OPPSKRIFTER

Du trenger:

Holder til 8 brød

  • 500 gr hvetemel
  • 1 ts salt
  • 50 gr gjær
  • 1 ts sukker
  • 50 gr. smeltet smør
  • 2 dl melk (helst H-melk)
  • 1 1/2 dl vann

 

 

 

Slik gjør du:

1. Smelt smør og lunk på melken forsiktig i to forskjellige gryter. Bland dem sammen – og sørg for at temperaturen i blandingen ikke overstiger 33 grader – for da risikerer du å drepe gjæren). 

2. Rør ut gjæren i lunkent vann (maks 33 grader). Dersom du bruker tørrgjær kan du bare blande gjæren ut i melblandingen.

3. Bland alle ingrediensene.  Tilsett mer hvetemel hvis deigen er for løs. Den skal være myk, men ikke klissete. Elt godt – cirka 10 minutter. 

4. Bak ut burgerbrødene med én gang (ingen forheving av deigen trengs).

5. Klem burgerbrødene ganske flate. Legg dem slik at de vil heve litt inn i hverandre.

6. Pensle med egg og pynt med sesamfrø.

 7. Heves en halv time

8. Stekes på 200° i 12-15 minutter.

9. Avkjøles på rist. Smaker best når de er lunkne.

4 kommentarer om “Superraske hamburgerbrød

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *