Ferske, saftige, hjemmelagde hamburgerbrød er forskjellen på en helt grei burgeropplevelse og rein burgermagi. Denne oppskriften har jeg brukt i mange år – og den er alltid suksess! Den skal nesten ikke heve, så dette er hjemmelagde burgerbrød i ekspressfart! Nammis!
SJEKK UT VÅRE BESTE BURGER-OPPSKRIFTER
Du trenger:
Holder til 8 brød
- 500 gr hvetemel
- 1 ts salt
- 50 gr gjær
- 1 ts sukker
- 50 gr. smeltet smør
- 2 dl melk (helst H-melk)
- 1 1/2 dl vann
Slik gjør du:
1. Smelt smør og lunk på melken forsiktig i to forskjellige gryter. Bland dem sammen – og sørg for at temperaturen i blandingen ikke overstiger 33 grader – for da risikerer du å drepe gjæren).
2. Rør ut gjæren i lunkent vann (maks 33 grader). Dersom du bruker tørrgjær kan du bare blande gjæren ut i melblandingen.
3. Bland alle ingrediensene. Tilsett mer hvetemel hvis deigen er for løs. Den skal være myk, men ikke klissete. Elt godt – cirka 10 minutter.
4. Bak ut burgerbrødene med én gang (ingen forheving av deigen trengs).
5. Klem burgerbrødene ganske flate. Legg dem slik at de vil heve litt inn i hverandre.
6. Pensle med egg og pynt med sesamfrø.
7. Heves en halv time
8. Stekes på 200° i 12-15 minutter.
9. Avkjøles på rist. Smaker best når de er lunkne.
Ganskle enkle og gode hamburgerbrød 🙂
Så bra at de falt i smak 🙂
Morten!
Her kommer en liten vri jeg prøvde idag:
Smelt smør og ha i kald melk, varm litt til dersom den er for kald, i micro. Så slipper du å varme hver for seg. Rør og kjenn med fingeren om den er bra. Ha så tørrgjær i, og bland det ut, ha en liten teskje honning oppi istedet for sukker. Bruk Hvetemel med Fullkorn isteden for vanlig mel. Ble. Så. GODE! Og bittelitt sunnere
Lurt! Det skal jeg prøve neste gang 🙂 Høres godt ut med honning i!
M
Raske å lage. Veldig gode. Jeg brukte også honning i stedet for sukker. Dette blir min faste oppskrift
Honning er bra tips! Det skal jeg teste!
M
Disse hamburgerbrød vil jeg ambefale deg å bake, jeg tenker disse har mer luftighet og er mer full av fuktig luftig ferskere enn butikkkjøpte hamburgerbrød