Suppe med bacon og linser

Suppeskål med ferdig suppe
Deilig suppe med mye grønnsaker og mettende linser – og baconet gir ordentlig god smak. Nammis!

Linsesuppe med grønnsaker er ofte både varmt, sunt og mettende, men avogtil savner jeg det lille ekstra. Her er den baconet som gir den lille lykkefølelsen i hver suppeskjei. Kjempegod suppe, som passer både til middag, lunsj og kvelds. Denne kunne jeg tenkt å hatt med på termosen på tur!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE SUPPEOPPSKRIFTER

 

Du trenger:

  • 1 ss olje
  • 125 gram bacon i terninger
  • 1 gulløk, grovhakket
  • 2 gulrøtter, kuttet i terninger eller skiver
  • 2 stilker stangselleri
  • 2 poteter, kuttet i terninger
  • ½ purre, tynnkuttet
  • 1 ½ dl linser
  • 1 liter kyllingbuljong
  • ½ ts malt koriander
  • 1 ts tørket persille
  • ½ ts tørket gressløk
  • 1 ts pizzakrydder
  • ¼ ts pepper
  • ¼ ts salt

Bytt gjerne ut krydderne med andre tørkede urter isteden

Slik gjør du

 1. varm olje i en stor suppekjele, og stek baconet på medium varme i 5 – 10 minutter til fettet smelter.

2. Ha i løk, gulrot, stangselleri, purre og potet og stek i 5 minutter til. Rør underveis

3. Tilsett buljong, linser og krydderne og kok opp.

4. Når suppen har nådd kokepunktet, setter du ned varmen og lar blandingen trekke/småkoke i 25 minutter til grønnsakene og linsene er møre. Smak til om du trenger mer salt og pepper.

Suppen baserer seg på en oppskrift jeg fant i boken «Fristende grytemat».

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.