Linsesuppe med grønnsaker er ofte både varmt, sunt og mettende, men avogtil savner jeg det lille ekstra. Her er den baconet som gir den lille lykkefølelsen i hver suppeskjei. Kjempegod suppe, som passer både til middag, lunsj og kvelds. Denne kunne jeg tenkt å hatt med på termosen på tur!
PRØV OGSÅ MINE ANDRE SUPPEOPPSKRIFTER
Du trenger:
- 1 ss olje
- 125 gram bacon i terninger
- 1 gulløk, grovhakket
- 2 gulrøtter, kuttet i terninger eller skiver
- 2 stilker stangselleri
- 2 poteter, kuttet i terninger
- ½ purre, tynnkuttet
- 1 ½ dl linser
- 1 liter kyllingbuljong
- ½ ts malt koriander
- 1 ts tørket persille
- ½ ts tørket gressløk
- 1 ts pizzakrydder
- ¼ ts pepper
- ¼ ts salt
Bytt gjerne ut krydderne med andre tørkede urter isteden
Slik gjør du
1. varm olje i en stor suppekjele, og stek baconet på medium varme i 5 – 10 minutter til fettet smelter.
2. Ha i løk, gulrot, stangselleri, purre og potet og stek i 5 minutter til. Rør underveis
3. Tilsett buljong, linser og krydderne og kok opp.
4. Når suppen har nådd kokepunktet, setter du ned varmen og lar blandingen trekke/småkoke i 25 minutter til grønnsakene og linsene er møre. Smak til om du trenger mer salt og pepper.
Suppen baserer seg på en oppskrift jeg fant i boken «Fristende grytemat».