Surkål

Surkål
Surkålen trenger slett ikke komme på pose. Her har du en supersjanse til å imponere dine gjester. Surkål er nemlig både lett og moro å lage selv. Nammis!

Det tok meg lang tid å innse at jeg likte surkål. Men nå har jeg endelig forstått at surkål er noe mer en kjip form og beige farge. Det er ikke slik at jeg nå kjører mer surkål enn kjøtt, men surkålen gir en veldig fin ekstrasmak til tunge kjøttmåltider, særlig med svin. Enda bedre ble det når jeg fant ut hvor lett det er å lage den selv. Ti minutters arbeid og så kan den småkoke inn i solnedgangen helt av seg selv.

Sjekk også våre andre middagstilbehør

 

Du trenger:

til cirka 4 pers

  • 900 gram kål, strimlet i tynne strimler
  • 1 eple, skrelt og kuttet i båter
  • 1 ½ ts karve
  • 1 ts salt
  • 4 dl oksebuljong/oksekraft
  • 3 ss eddik
  • 3 ss sukker

 

TIPS! Hvis du skal spise surkålen samme dag som du lager den får du en litt mildere (kanskje litt mer barnevennlig) surkål enn den som kommer på pose. Lar du den stå i kjøleskapet over natten så bygger smakene seg mer opp og du får kraftigere smak. Jeg synes begge deler blir veldig godt.

 

Slik gjør du:

1. Strimle kålen og kutt opp eplene

2. Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp på medium varme

3. La blandingen koke under lokk i cirka halvannen time.

4. Serveres varm.

5. La gjerne blandingen stå i kjøleskapet over natten dersom du ønsker en sterkere smak.

Én kommentar til “Surkål

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.