Svampekake

Svampekake
Supersaftig og smaksrik langpannekake med masse god smak av sjokolade, smør og kaffe. Blir bare bedre av å lagres en dag eller to.

I sommerferien leide vi et hus på Sørlandet en ukes tid. Noe av det første jeg sjekket i huset var innsiden av kjøkkenskap-dørene. For der henger folk ofte opp de oppskriftene de virkelig liker og som de lager ofte. Og ganske riktig: Bak kjøkkeskapdør nummer 3 fant jeg oppskriften på noe jeg aldri har hørt om før: Svampekake. Jeg styrtet til butikken og kjøpte ingrediensene. Det viste seg å være en fantastisk saftig langpanne med sjokoladesmak. Ordentlig god når vi spiste den mens den ennå var varm, skikkelig digg dagen etter som snacks i Dyreparken og superduper god kjøleskapskald på dag 3. Skal du bare lage én langpanne i dag anbefaler jeg denne! Nammis

Sjekk også våre andre langpannekaker

 

Du trenger:

Til bunnen:

 • 2,5 dl smeltet smør
 • 1 liter sukker
 • 2,5 dl kaffe
 • 3 dl surmelk
 • 4 ts bakepulver (kan erstattes av 2 ts natron)
 • 1 liter hvetemel
 • 2 ss kakaopulver (jeg brukte mørk bakekakao)
 • 2 ts vaniljeekstrakt (kan erstattes med vaniljesukker)
 • 4 egg

 

Til glasuren

 • 500 gram melis
 • 250 gr smeltet smør
 • 4 ts kakaopulver
 • 2 egg

 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 180 grader

2. Smelt smøret forsiktig i en liten kjele

3. Når smøret har smeltet helt, tar du kjelen av varmen og rører inn kaffe og sukker og rører til alt sukkeret har løst seg opp.

4. Bland sammen hvetemel, bakepulver og kakaopulver i en egen bolle og rør inn smøret sammen med surmelken og vaniljen. Bland godt til det ikke er noen klumper. Her kan du gjerne bruke kjøkkenmaskin eller håndmikser.

5. Rør inn eggene ett og ett.

6. Ha bakepapir i en dyp langpanne og hell røren over i langpannen.

7. Stekes midt i ovnen i cirka 30-35 minutter. (Test om kaken er ferdig ved å stikke en bakepinne ned i midten av kaken. Når den kommer opp igjen uten kakerester på er kaken ferdig.

8. La kaken avkjøle seg før du har på glasuren.

9. Glasuren lager du rett og slett ved å blande alle ingrediensene i en bolle og blande godt til alt er en jevn masse.

2 kommentarer til “Svampekake

 1. Hei og takk for mange fantastiske oppskrifter, har laget mange av de, og alt har vært knall godtLagde denne kaken i går og super god, men hvilken str har du på din langpanne?
  Er jo så stor forskjell på ovn str om dagen 😉 jeg har en ovn som er 75 cm, og noen andre har jo feks 54 cmSå tenkte kanskje du kunne begynne å skrive str på langpannene du bruker i slike oppskrifter? Bare et tips og veldig nyttig Jeg brukte en som var mindre og høyere, og min kake måtte stå over 1 time.

  Keep up The good work
  Og for dere som ikke har prøvd noen av disse oppskriftene , PRØV, masse knall god mat Mine favoritter er Lasgane med Bacon og Kremet pasta i løksaus( den med Linguini pasta og vårløk) De 2 må prøves

  Ha en super fin dag
  Mvh
  Mariann Elvethun

  1. Hei 🙂

   Tusen takk for masse skryt 😀 Og et veldig godt tips! Min ovn er en sånn «standard»-størrelse på 54, der langpannen er cirka 46 bred og 38 cm dyp. Det skal jeg tenke på å være tydeligere på 🙂

   Jeg synes det er utfordrende å beskrive steketid på kaker med tanke på hvor mange ulike ovnsstørrelser og ovnskvaliteter og kakeformer og brett og alt mulig, så derfor prøver jeg alltid å gi noen tips om hvordan man kan sjekke at kaken faktisk er ferdig, for eksempel tørr bakepinne.

   Hilsen

   Morten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.