
Høsten er en deilig tid for deilig mat med «rare» kjøttstykker og alskens rotgrønnsaker. Den røkte svineknoken er ordentlig snaddermat og sammen med de beste norske rotgrønnsakene blir dette en ordentlig snaddersuppe som bare oser av norsk mattradisjon. Det er også en flott suppe å fryse, slik at man kan nyte det beste av høstnorge hele året.
Har du heller lyst på en annen suppe?
Du trenger:
- 1 røkt svineknoke
- Cirka 2,5 liter vann
- 2 laurbærblad
- 10 pepperkorn
- 2 gulrøtter
- 2 løk
- 1 purre
- 200 gram sellerirot
- 200 gram persillerot
- ¼ ts salt og pepper
Slik gjør du:
1. Først må knoken kokes. Tørk av kjøttet og legg det i en stor suppekjele. Dekk kjøttet med vann, tilsett pepperkorn og laurbærblader og småkok i to timer. I løpet av koketiden, vil det flyte opp litt urenheter fra kjøttet til overflaten. Disse kan du fjerne med en spiseskje innimellom.
2. Kutt opp grønnsakene
3. Ta ut knoken av vannet og skum av fettet (du får ikke bort alt, men prøv å ta bort en del).
4. Rens knoken for bein og fett og skjær opp kjøttet i passe suppeskje-størrelse
5. Tilsett grønnsakene til kraften og la dem koke i 15 minutter (eller til de er møre)
6. Mot slutten av koketiden tilsetter du kjøttet, slik at det blir varmt igjen.
7. Smak til med salt og pepper
TIPS! Du kan koke knoken kvelden før. Da setter du hele gryten i kjøleskapet når den er ferdig kokt (og avkjølt) og så gjør du resten dagen etter.