Hadde jeg kunne valgt én middag for resten av livet, hadde det nok blitt en burger av noe slag. Jeg blir liksom aldri lei av burgere, og jeg er alltid på jakt etter nye burgeropplevelser. Mitt siste nye bekjentskap blant verdensburgerne er denne tacoburgeren. En fyrrig liten kar med masse smak, strategisk plassert mellom to chilibrød. Anbefales!
PRØV OGSÅ MINE ANDRE HAMBURGEROPPSKRIFTER
Du trenger:
Til fire burgere
- 400 gram kjøttdeig
- 1 dl tacosaus/salsa
- 1 egg
- 2 ½ ss tacokrydder
- Serveres med hamburgerbrød (jeg anbefaler chili-hamburgerbrødet mitt) og ditt favoritt-hamburger-og/eller-taco-tilbehør
TIPS: Mine oppskrifter på hjemmelaget tacokrydder og tacosaus finner du her.
Slik gjør du:
1. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt (godt!) til alt er en jevn masse. Bruk gjerne hendene eller kjøkkenmaskin.
2. Så former du kjøttmassen til burgere. Du velger selv hvor store og tykke du vil ha dem. Jeg gikk for fire tykke burgere på cirka 130 gram hver.
3. La gjerne burgerne hvile i 30 minutter i frysen før du steker dem, så sitter kjøttet bedre sammen under steketiden.
4. Grill burgerne i cirka 6 minutter på hver side på medium varme. Spray gjerne litt formfett på grillristen før du legger burgerne på grillen, så blir de lettere å løsne når de skal snus. De kan selvsagt også stekes i stekepanne.
Denne må jeg jammen prøve
Kult! Håper den faller i smak!
Hilsen Morten