Tacolaks

Tacolaks
Til middag i dag er det ovnsbakt laks med tacosmak! Gleder meg skikkelig! Nammis!

Alle blir glade når det er laks til middag, men det er viktig å variere, slik at man ikke blir lei. Denne tacolaksen er et supert og velsmakende tilskudd til laksearsenalet. Tacokrydderet overtar ikke fullstendig, men gir en deilig smak av helg og frihet og fredag. Veldig kjekk middagsrett, både i ovn og pannen og på grillen.

PRØV OGSÅ MINE ANDRE LAKSEOPPSKRIFTER

 

Du trenger:

Til fire personer

  • Cirka 800 gram laksefilet (200 gram laks per pers)

 

  • 5 ts tacokrydder(som du lager av:)

    •  1 ts chilipulver/chilikrydder
    •  ½ ts spisskummin
    • ½ ts oregano
    • 1 ts paprikapulver
    • ½ ts hvitløkspulver
    • ½ ts salt
    • ½ ts kajennepepper
    • ½ ts korianderpulver
  • 4-6 ss rømme

 

TIPS! Tacokrydderblandingen kan erstattes av kjøpetacokrydder fra  butikken, men det blir ikke like godt!

TIPS 2! Vil du lage en større porsjon tacokrydder når du først er i gang?

Slik gjør du:

1. Bland alle ingrediensene i tacokrydderet sammen.

2. Legg laksefiletene på et brett og fordele krydderet utover laksen

3. Tilbereding:

  • I ovnen: Tint Stekes i ovnen på 180 grader i 15 – 20 minutter til den er gjennomstekt. Fryst laks tilberedes i cirka 25 minutter på 200 grader.
  • I stekepannen: Stekes i smør på stekepannen i fire minutter på hver side
  • På grillen: Grilles på medium varm grill i fire minutter på hver side (vær forsiktig når du snur den)

4. Serveres med en klatt rømme, mais og ris. (Dersom du tar rømmeklatten på før laksen går i ovnen bør du heller bruke creme fraishe).

TIPS: PRØV TACOLAKSEN MED EN DIGG MANGOSALSA!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.