Har du lyst på taco selv om det ikke er fredag? Med denne salaten trenger du ikke vente helt til freddan! Tacosalaten gir fullkommen tacosmak, men uten ost og rømme blir den mange hakk sunnere. Og den er fortsatt knallgod og mettende. Må prøves!
Du trenger
til 2 personer
- 1 salathode med issalat, kuttet i strimler
- 1 Paprika, kuttet i terninger
- ½ agurk, kuttet i terninger
- ½ rødløk, kuttet i terninger
- En håndfull cherrytomater, kuttet i to
- En boks med maiskorn
- En håndfull sukkererter, kuttet i to eller tre
- 2 kyllingfileter, kuttet i store terninger
- Tacokrydder – Les min oppskrift her
- En boks med tacosaus Les min oppskrift her
TIPS! Bruk det du liker i en salat. Erstatt gjerne løken med fetaost. Eller sopp. Eller ananas. Her er det mye som er godt. Bruk det du vil ha!
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på, slik at den er varm til tacoskjellene skal inn i ovnen
2. Sett glasset med salsaen i en kopp med varmt vann, slik at den blir lun og god.
3. Kutt opp salaten og bland godt
4. Stek kyllingfiletene på medium varme i olivenolje. De skal helst være myke og gjennomstekte, men uten hard stekeskorpe. Mot slutten av steketiden tilsetter du raust med tacokrydder og litt vann, og rører godt.
5. Mens du steker kyllingen, steker du tacoskjellene i ovnen, som anvist på pakken.
6. Ta skjellene ut av ovnen, og knus dem i litt store biter. Legg dem på toppen av salaten.
7. Legg kyllingbitene oppå der igjen, og hell på den lune salsasausen. Mengden avgjør du selv. Jeg synes 3 ss per pers blir ganske bra.
8. Bland så salaten godt, og server.