Tacosaus

Tacosaus
En velkrydret hjemmelaget tacosaus med masse smak hever fredagen mangfoldige hakk! Prøv!

Hvis du først prøver hjemmelaget tacosaus får du aldri lyst til å vende tilbake til vanlig butikksaus. Derfor lager jeg alltid mangedobbel oppskrift slik at jeg alltid har klar tacosaus i fryseren. Dette er en oppskrift på en ganske medium sterk saus. Vil du ha den sterkere? Da er det bare til å sause på med mer krydder og mer chili. Lykke til.

Sjekk også våre andre tacooppskrifter

Du trenger:

Til èn tacomiddag:

 • 1 boks hermetiske tomater (ca. 400 gr)
 • ½ boks tomatpure (ca 90 gram)
 • ½ finhakket løk
 • 1 fedd hvitløk 
 • 2 chili (jeg skraper ut frøene)
 • ½ ts salt 
 • ½ ts sukker
 • 1 ts oregano
 • ½ ts malt spisskummin
 • 1,5 dl vann

 Slik gjør du:

1. Finhakk alt som kan finhakkes

2. Bland alle ingredienser i en gryte og kok opp under opprøring

3. La småkoke i 15 min med lokket på

4. Ta av lokket og kok i 15 minutter til – til du oppnår den konsistensen du vil ha.

 

14 kommentarer til “Tacosaus

  1. Takk for det 🙂 Selv pleier jeg alltid fryse ned mange poser, slik at jeg alltid har. Vi bruker tacosausen i flere og flere retter, egentlig.

  1. Hei 🙂

   Jeg pleier å fryse ca 1,5 dl (det er det vi bruker til et vanlig tacomåltid) i sånne forseglbare poser på 1 liter. Presser luften ut av dem, slik at de blir helt flate. Da er de lett å stable og utrolig raske å tine.

   Lykke til 🙂

   Morten

 1. Ser spennende ut, men hvorfor så vag oppskrift? ‘Boks’ og ‘løk’ er jo ikke noen mål? Kan variere veldig her. Jeg har f.eks. nettopp kjøpt tomatpure på tube som ser veldig god ut, hva da? Og det er vel knapt noen grønnsak som varierer så mye i størrelsen som akkurat løk.

  1. Hei.

   Takk for kommentar, og beklager at jeg ikke har svart før nå. Har hatt litt bloggferie på grunn av en kjempeinnspurt på jobben. En boks er standardboksen på cirka 400 gram/4 dl. Jeg anbefaler Mutti-tomatene. De er søtere og bedre enn de andre hermetiske vi har i Norge (min vurdering – ikke sponset). Løk varierer litt i størrelse, ja, men i denne oppskrifter gjør det ikke så mye fra eller til om man har en stor eller liten løk, så her har jeg kostet på meg litt unøyaktighet.

 2. 400g tomater ok. Enig at Mutti kanskje er den beste hermetiske tomaten, men hva tomatpuréen? Boksene her varierer jo ganske mye. Finnes på glass og også på tube som jeg har (Mutti).

  1. Ah, sorry!! Nå ser jeg hva du mener. Ja, det med tomatpuréen for upresist, ja. Det skal jeg ordne opp. Er en av de første oppskriftene jeg lagde, dette. Mine tomatpurébokser er 180 gram, så en halv er 90 gram 🙂

 3. Flott, nå er det lettere å komme fram til nøyaktig hvilken smak du mener. Dog har jeg prøvd denne litt fram og tilbake nå (med ca. samme tomatpuremengde som du nå bekrefter), men synes den blir litt for ‘tomatsaus’ for meg. Det kan ha sammenheng at jeg har vokst opp på den ferdiglagde og sånn sett kanskje har den som referansesmak hvor jeg ser en av hovedingrediensene er eddik. Har prøvd meg fram med litt av det – og det hjelper – men fortsatt ikke helt der. Ikke at jeg synes den ferdiglagde er noe spesielt bra, og heller ikke meningen å ‘disse’ oppskriften din dette, bare deler erfaringer. (Tacopulveret er jeg forøvrig ganske så fornøyd med)

 4. Tomatsaus kan man jo lage på frihånd, men forsøkte denne oppskriften med noen justeringer.
  Ferske tomater. Tok ikke ut frøene fra chilliene. Flere hvitløksfedd. En skvett hvitvin. Litt sherryeddik.
  Kokte ca. 30 min og kjørte med stavmikser.
  Kokte deretter inn til ønsket konsistens.
  Ble veldig bra.

  Prøv stekt hvitløk med en «dash dark soy sauce» som tilbehør til tacoen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.