Tacoskjell

Hjemmelagde tacoskjell
Dersom jeg får velge mitt siste måltid, er sjansen stor for at det blir taco med hjemmelaget tacoskjell. Herregud så godt!

Dette er en av de tingene man bare MÅ spise i løpet av livet.  Det er nemlig så sinnsykt godt! Det er fettete, knotete, varmt og tidkrevende og 100 prosent verdt det! Det er så utrolig digg å sette tennene i en nylaget, hjemmelaget taco med eget krydder, egen salsa og ikke minst hjemmelagde tacoskjell. Ikke nøl – kjøp polenta i dag!!

Sjekk også våre andre tacooppskrifter

Du trenger:

  • 250 gram hvetemel
  • 160 gram maismel (polenta e.l. – IKKE maizenna)
  • 7,5 dl vann
  • ½ ts salt
  • 2 egg
  • Ca, 1 liter olje til stekning (f.eks solsikkeolje)

TIPS! Dersom du vil ha lefser og ikke skall, skal du bare stanse etter du har stekt dem første gangen (pkt 2 i oppskriften)

Slik gjør du

1. Bland alle ingrediensene sammen til en jevn masse uten klumper. Det skal nå være en flytende røre som minner om pannekakerøre.

2. Stek røren som om det skulle være små, tynne pannekaker:  Hell røren i stekepanne, og stek på medium varme til hele overflaten er tørr. Snu og stek 1-2 minutter til. La de ferdige tortillaene hvile mellom to tallerkener.

3. Det er nå det begynner å bli litt «tricky», for nå skal tortillaene bli til tacoskjell. Det skjer i to trinn. Ha 2-3 centimeters lag olje i stekepannen og varm  opp

4. Legg tortillaen ned i oljen og la steke cirka et minutt på hver side. Legg så tortillaen til siden for å hvile litt. Legg den gjerne på en buet flate, som for eksempel en kjevle. Så steker du én tortilla til.

5. Nå er den første tortillaen såpass kald at du helt fint kan holde den med fingrene. Hold tortillaen i to av endene, slik at bunnen danner den klassiske U-formen et tacoskjell skal ha. Denne bunnen dypper du ned i oljen, og lar det steke til du merker at tortillaen holder formen. Det skal bli brunt, men ikke svidd.

6. Så snur du tortillaen, slik at den ene langsiden kommer ned i oljen. Nå bruker du sleiv eller annet kjøkkenredskap – og ikke hendene  – for oljen er dritvarm! Hold den andre langsiden opp med en sleiv eller to til langsiden er like brun som bunnen. Så snur du tacoskjellet og venter til den siste siden også er brun.

7. Vend tilbake til punkt fire og gjenta til alle skjellene er stekt.

 

 

4 kommentarer til “Tacoskjell

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.