
Hver gang jeg blir utsatt for en tapasmiddag, kaster jeg meg alltid over grillspydene med lyst og entusiasme. Det er så digg å snackse i vei på sånne smågrillspyd med deilig krydret kjøtt. Så den dagen jeg selv skulle invitere til tapasfest, var grillspydene selvsagte! Denne krydderblandingen er herlig og med et lite stikk fra kajennepepperet. Kan også brukes som kveldssnaks eller forrett.
PRØV OGSÅ MINE ANDRE TAPASRETTER
Du trenger:
Til tapasanretning for fire
- 450 gram cirka indrefilet av svin
- 2 ss paprikapulver
- 1 ts spisskummen
- 1 ts kajennepepper
- ½ ts salt
- ¼ ts pepper
- 7 ss olje
Du trenger:
1. Kutt kjøttet i store terninger.
2. Bland resten av ingrediensene i en bolle til det er jevn marinade.
3. Ha marinaden over i en lukkbar pose eller boks med lokk, ha oppi kjøttet og bland godt.
4. La marinere 4 – 30 timer i kjøleskapet. Jo lenger jo bedre. Snu posen innimellom.
5. Tre kjøttet på små grillspyd (jeg tar vanlige grillpinner fra butikken, og deler dem i to). Hvis det er noe marinade igjen, kan den kastes. Den har gjort sitt.
6. Stek cirka 15 minutter i ovnen på 180 grader (snu én gang).