Texas Squealer-burger

Texas Squealer-burger
Helt texas: En utrolig saftig og god hamburger med bacon og grillkrydder.

 

I den norske burgerdebatten er jeg en av outsiderne. Det hender jeg roter meg borti en burgerdiskusjon eller to på nettet. Der møter jeg dem: burgerpuristene. De som mener at alt som ikke er kjøtt eller salt ødelegger burgeropplevelsen. Der er ikke jeg i det hele tatt! Min samling av burgere handler nesten om det stikk motsatte. Misforstå meg rett: Kjøtt er superdigg, men det er også et flott materiale for mer smak og flere burgeropplevelser. Denne burgeren her, for eksempel, har mye mer å by på enn bare kjøtt. Vi snakker bacon og grillkrydder og løksmak og worcherstershire saus. Mitt råd er klart: Utvid ditt burgerrepertoar og gå for en Texax Squealer du også!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE BURGERE

 

Du trenger:

Til to sultne personer

  • 400 gram karbonadedeig
  • 150 gram bacon, finhakket
  • 2 ts grillkrydder
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts løkpulver
  • 3 ss Worcherstershire sauce
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper

 

Serveres med burgerbrød (her gikk jeg for amerikanske hamburgerbrød) hamburgerdressing (her gikk jeg for amerikas favorittdressing) og det du ellers pleier å ha på burgeren.

 

Slik gjør du:

1. Finhakk baconet.

2. Bland alle ingrediensene godt. Bruk hendene eller kjøkkenmaskin.

3. Så former du kjøttmassen til burgere. Du velger selv hvor store og tykke du vil ha dem. Jeg gikk for fire tykke burgere på cirka 130 gram hver.

4. La gjerne burgerne hvile i 30 minutter i frysen før du steker dem, så sitter kjøttet bedre sammen under steketiden.

5. Grill burgerne i cirka 6 minutter på hver side på medium varme. Spray gjerne litt formfett på grillristen før du legger burgerne på grillen, så blir de lettere å løsne når de skal snus. De kan selvsagt også stekes i stekepanne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.