Thainudler med kylling

Oppskriften holder til fire personer.
En deilig og smakfull thaiinspirert nuddelrett med kylling. Nammis!

 

Dette er en av hverdagsheltene i min verden. En enkel og rask oppskrift som kan forandre en crappy tirsdag til en ren fest. På 1-2-3 har du en lys og lett middag som får tankene flyte til sommer, sol og ferie. Deilige nudler med saftig kyllingkjøtt og en smaksrik saus rundt. Her blir det garantert tomme tallerkener rundt bordet! Ordentlig godt.

 

Prøv også våre andre asiatiske retter

 

Du trenger

Til 4 personer

  • 500 gr nudler (jeg brukte eggenudler – du bruker de nudlene du liker best)
  • 1 ss olje
  • 3 sjalottløk, grovhakket
  • 6 fedd hvitløk (presset gjennom hvitløkspressen)
  • 2 chili, frøløse, finhakket (La frøene være i dersom du vil ha en sterkere rett)
  • 1 ½ ss chilipasta (for eksempel sambal olek)
  • 4 kyllingfileter, hakket i tynne skiver (eller 600 gram lårkjøtt eller kalkunkjøtt)
  • 1 gulrot, høvlet i tynne strimler (bruk kjøkkenmasking eller ostehøvel)
  • 2 ss fish sauce
  • 2 ts brunt sukker
  • 5 vårløk, finhakket (to til stekepannen – to til pynt på toppen ved servering)
  • Pynt: ½ potte fersk koriander (frivillig)


Slik gjør du

1. Fyll en kjele med rikelig vann (nok til å få plass til alle nudlene) og litt salt og sett på oppkok.

2. Varm oljen i en stekepanne eller wok. Når pannen er god og varm har du i løken, hvitløk, chili og chilipastaen. Stek i to minutter mens du rører hele tiden.

3. Ha i halvparten av kyllingen og stek i tre minutter. Ta bort kyllingen fra stekepannen

4. Når vannet fosskoker har du nudlene i vannet og koker dem etter anvisningen på pakken.

5. Stek andre halvdelen av kyllingen i tre minutter.

6. Ha alt kjøttet tilbake i pannen og ha i gulrot, fiskesaus og sukker og kok opp.

7. Ta ut nudlene og skyll dem raskt i vann og rist dem godt. Dersom nudlene må stå mer enn to-tre minutter før du blander dem med resten, anbefaler jeg å røre inn 1 ss med olje, for å sikre at nudlene ikke stivner fast i hverandre.

8. Rist nudlene godt.

9.Ha nudlene oppi pannen og bland til alle nudlene er dekket av saus og kjøttet er fordelt rundt. Rør forsiktig for å unngå at nudlene blir en deigmasse.

10. Fordele på tallerkener og pynt med fersk koriander og vårløk.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *