Thaisalat med kylling

Thaisalat med kylling
Herlig lun thaisalat og kylling. Nammis!

– Oi, dette var…spesielt, sa jeg etter første munnfull. For det var litt spesielt. Nesten litt rart. Madammen nikket.  – Men jeg klarer ikke å slutte å spise det, fortsatte jeg. For det var veldig godt også. På en rar måte. Madammen nikket igjen. Og ungene hadde forlatt bordet etter første øyekast. Men den rare salaten ble bare bedre og bedre for hvert tygg, og da tallerkenene var tomme, gikk både jeg og madammen og forsynte oss igjen. Så der har du det altså. En veldig rar og lite barnevennlig thaisalat som bare blir bedre og bedre. – Dette må vi ha igjen, sa jeg. Madammen nikket.

PRØV OGSÅ MINE ANDRE SALATER

Du trenger:

Til to personer

  • ½ kinakål, tynnsnittet
  • ¼ rødkål, tynnsnittet
  • 2 gulrøtter, revet
  • 3 vårløk, kuttet i tynne skiver
  • En god håndfull, hakket koriander
  • Cirka 250 gram ferdig tilberedt kyllingkjøtt i småbiter
  • 3 ss mandler

Til dressingen

  • 1 lime (juicen)
  • 3 ss peanøttsmør
  • 2 ss soyasaus
  • 3 ts honning
  • 2 ts fiskesaus
  • 2 ts riseddik
  • 1 ts chilisaus
  • ¼ ts hviløkspulver

 

Slik gjør du:

1. Først kutter du opp alt som skal kuttes opp.

2. Så lager du dressingen. Da blander du alle ingrediensene i en bolle og pisker sammen til det er godt blandet.

3. Så blander du alle salatingrediensene godt, og så blander du det sammen med dressingen.

4. Bruk gjerne mandlene som topping, det er litt kult.

5. Serveres og spises umiddelbart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.