
Stek er alt for ofte akkompagnert av den kjipe, fryste ihjelkokte grønnsaksblandingen, eller kokte hele sopp eller kokte hele rosenkål. Ikke lenger nå. Steken fortjener noe bedre. Og du fortjener noe bedre. Dere fortjener et ordentlig godt, sprøtt og frisk tilbehør. Og da er det på tide å gi rosenkålen en ny sjanse. Den er nemlig kjempegod når man bare behandler den riktig. Bare spør min far. Han gikk fra kjempeskeptisk til euforisk! Dette tilbehøret må du prøve!
Hva annet skal du servere til steken?
Du trenger
- 1 purreløk
- 1 ss olje
- 3 fedd hvitløk
- 150 gram grovhakket sopp
- 400 gram rosenkål (helst fersk, men fryst kan også brukes)
- 3 dl matfløte
- ¼ ts salt
- ¼ ts pepper
Slik gjør du
1. Kutt den hvite delen av purreløken i tynne skiver.
2. Press hvitløken gjennom hvitløkspressen
3. Varm oljen i en stekepanne på medium varme
4. Stek purren og hvitløken på medium varme i cirka 7 minutter til purren er myk.
5. I mellomtiden grovhakker du soppen og rosenkålen (Dersom du bruker fryst rosenkål trenger den ikke være ferdig tint).
6. Ha rosenkålen og soppen i pannen og stek i cirka 3-4 minutter til
7. tilsett fløte og rør godt.
8. La koke i minst fem minutter, til fløten er godt blandet inn.
9. Smak til med salt og pepper.
Meget bra tilbehør! Prøvde i går til kamsteik. Anbefales! Betre tibehør enn steik.
Kult. alltid kjekt å høre at det blir bra!
Morten