Vi jakter stadig på raske, gode, billige, enkle hverdagsmiddager som alle liker og som metter godt. Suppe er populært hos alle, og denne lekre tomatsuppen tilfredsstiller kravene. Pastaen gjør at den metter godt og lenge. Og når vi skal ha kjøttfri dag, er det bare til å bytte ut kyllingkraften med grønnsakskraft, så har du en fiks ferdig vegetarmiddag.
PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE SUPPER
Du trenger
Til cirka 1 ½ liter suppe (doble gjerne oppskriften)
- 1 ss olivenolje
- ½ løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk (gjennom hvitløkspressen)
- 1 liter ferdig kyllingkraft (jeg bruker ferdig fra butikken=
- 1 boks hermetiske tomater, hakket (400 gram)
- 250 gram fersk tortellini-pasta med spinatfyll
- ½ ts salt
- ¼ ts pepper
- 300 gram friske spinatblader, ferdig skylt
TIPS: Erstatt kyllingkraften med grønnsakskraft, så har du en digg vegetar-rett til kjøttfri mandag!
Slik gjør du
1. Varm olivenoljen opp i suppegryten på medium varme, og stek løk og hvitløk til løken begynner å bli myk og gyllen (circa 5 minutter). Rør jevnlig og pass på varmen. Løken skal ikke få stekeskorpe.
2. Tilsett kraften og tomatene og kok opp
3. Ha så i tortellinien og kok så lenge som det står på pakken at den skal koke
4. De siste minuttene av koketiden, rører du inn spinatbladene i suppen (ja, det ser veldig mye ut i starten, men de blir mye mindre etter noen minutter i gryten.
5. Smak til med salt og pepper
6. Serveres med ferske rundstykker , godt smør og gjerne noe revet ost på toppen av suppen.