Tortilla

Oppskriften holder til 8 tortilla
Det er mange som jakter på en god oppskrift på hjemmelagde tortillas. Oppskriftene på nettet er mange, og det er skuffelsene også. Mange oppskrifter holder rett og slett ikke mål. Men her er vinneroppskriften. Disse er like gode som de ser ut!

Har du lyst til å jazze opp tacofredagen litt? Gjøre tacokveldene litt mer spennende? Da synes jeg du skal prøve disse hjemmelagde tortillaene. De er lett å lage, og forandrer tacomiddagen fra rutine til rein magi. Disse lyse, luftige tortillaene gjør tacofesten til en fryd. Nammis!

Se våre andre tacooppskrifter her

 

Du trenger:

Til 8 tortillaer

  • 365 gr hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts bakepulver
  • 3 ss olje
  • 2,4 dl lunkent vann

TIPS: Tortillaene er aller best når de er nystekte, men de holder seg veldig godt utover dagen. Dersom du lagrer dem i en lufttett boks er de gode dagen etter også, hvis de blir varmet forsiktig i mikroen. Jeg har ikke prøvd selv, men ryktene er at disse tortillaene også er gode etter de har vært fryst.

 

Slik gjør du:

1. Bland det tørre i en bakebolle.

2. Tilsett vann og olje og elt godt til deigen er jevn og fin. Minst 10 minutter. Poenget med å elte så lenge, er å strekke fibrene i melet. Da tåler deigen å bli kjevlet ut ganske tynt uten å revne.

3. La deigen hvile i 15 min

4. Del deigen opp i 8 like deler (bruk kjøkkenvekt).

5. Ha litt mel på kjøkkenbenken, og kjevle ut deigklumpene i tynne, flate pannekaker på størrelse med bunnen i stekepannen du skal steke dem i. De skal være ganske tynne. Tynne! Den første tortillaen kan være litt vanskelig å få til, men ikke mist tålmodigheten, du får teknikken inn ganske fort. Dersom deigen fester seg til kjøkkenbenken, må du tilsette litt mer mel.

6. Varm opp en stekepannen til den er god og varm.

7. Tørk av eventuelt mel fra overflaten av den ustekte tortillaen og legg den i stekepannen i 1 minutt. Ikke noe olje i pannen!!

8. Etter et minutt skal tortillaen begynne å få litt brune flekker under, og bobler på toppen. Da snur du den og steker i 30 sekunder til. Juster varmen opp eller ned, dersom tortillaen blir for mye eller lite stekt. Husk å gi stekepannen ett minutt eller to for å justere seg til den nye temperaturen før du steker neste. Hvis du skal steke mange tortillaer ville jeg brukt to stekepanner.

9. Stekepannen skal helst være tørr og ren for hver tortilla, så tørk bort tortillarester og mel etterhvert.

10. Ferdigstekte tortillaer lagres i en bunke mens du steker resten, enten innpakket i et kjøkkenhåndle, eller mellom to middagsfat (som med pannekaker).

5 kommentarer til “Tortilla

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.