Tursjokolade

Turkjeks i en skål
Søt vaffelkjeks dekket med melkesjokolade. Perfekt til turen eller kaffekosen!

– Disse MÅ vi prøve!! Madammen hadde ved en inkurie forvillet seg bortom radiokanalen P4. Stemningen var laber, men så plutselig – innimellom all reklamen og den lette musikken – hadde de slått til med å lage «hjemmelaget kvikk lunsj». Hjemmelaget tursjokoalde som både skulle stekes på vaffeljern og dekkes med sjokolade. Det hørtes både gøy og godt ut og oppskriften var notert. Radioen ble skrudd av og vaffeljernet skrudd på. Resultatet ble ordentlig godt. Madammen er nå trygt plassert tilbake hos Ronny og Silje i statskanalens Program 3, men tursjokoladen blir med oss videre. Anbefales.

Sjekk også våre andre godteri-oppskrifter

 

Du trenger:

  • 50 gr ekte smør, romtemperert
  • 60 gr melis
  • ½ ts vaniljesukker
  • 1 egg, romtemperert
  • 175 gr hvetemel
  • ½ ts bakepulver
  • 200 gr melkesjokolade (eller mørk sjokolade om du foretrekker)

Slik gjør du:

1. Bland sammen smør, melis og vaniljesukker

2. Rør inn eggene (ett og ett) og bland godt.

3. Bland mel og bakepulver – og rør det inn med resten til det hele er en hevn deig.

4. Del så deigen opp i 7 like deler. Bruk gjerne kjøkkenvekten for å få helt like kuler.

5. Forme deigdelene til små rektangler

6. Finn frem vaffeljernet og sjekk at det er helt rent, slik at gammel moro ikke setter smak på tursjokoladen. La vaffeljernet få noen minutter slik at det får skikkelig god temperatur før du begynner å steke.

7. Stek så rektanglene i 1-2 minutter til de får en fin stekeskorpe.

8. Ha dem over på en rist og kjøle seg ned noen minutter.

9. Etter noen minutter (mens de ennå er litt varme) kan du bruke en kniv eller saks for å gi sjokoladen den formen du ønsker.

10. Når vaflene er ferdig nedkjølt, kan du smelte sjokoladen i et vannbad.

Vannbad betyr at du smelter sjokoladen med indirekte varme. Knekk sjokoladen i biter og legg bitene i en metallskål eller glassskål over en kjele med varmt/småkokende vann og lar det stå urørt til det smelter. Pass på at det ikke kommer vann opp i skålen. Pass også på at skålen ikke berører det kokende vannet, for da blir sjokoladen smeltet for raskt. Når alt ser smeltet ut rører du i sjokoladen med en tresleiv (ikke metall), for å sikre at det ikke er noen klumper i sjokoladen.

11. Ha så vaflene i en bakebolle og hell den smeltede sjokoladen over. Bland godt, slik at alle vaflene er godt dekket med sjokolade på alle sider.

12. Hell alt over på et brett med bakepapir og fordele utover slik at ingen vafler ligger oppå hverandre.

13. Hell eventuell restsjokolade over de vaflene som virker å ha minst sjokolade på seg.

14. La sjokoladen tørke.

 

2 kommentarer til “Tursjokolade

    1. De holder seg nok uker hvis de lagres lufttett og ikke så varmt. Selve vaflene klarer seg nok greit noen uker til, så du kan jo vurdere å bare lage vaflene og så ha på sjokoladen når det nærmer seg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.