Utkjørte bondepiker

Enkel og rask dessert
Jeg måtte være skikkelig rask for å ta dette bildet. Familien stod rundt og ville kaste seg over den populære familiedesserten, og på 1-2-3 var hele desserten spist! Nammis!

Det er nok best å holde denne desserten hemmelig før den serveres. Hvis ikke vil ingen spise middag. Utkjørte bondepiker er en lekker og enkel liten kremdessert. Et deilig desserttårn med lag på lag av krem, sjokolade og knuste kavringer. Superpopulær og eksepsjonelt barnevennlig.

Prøv våre andre desserter også

 

Du trenger

Til fire personer

 • 3 dl kremfløte, kald
 • 2 ss sukker
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1 kokesjokolade, kjøleskapskald (Jeg anbefaler den klassiske dronningsjokoladen – den er akkurat passe mørk)
 • 5 kavringer

 

TIPS! Gjør det gjerne litt mer spennende. Hva med et lag frisk eller hermetisk frukt i bunnen? Eller kanskje litt sjokoladesaus på toppen? Del dine beste tips i kommentarfeltet

 

Slik gjør du:

 

 1. Riv opp sjokoladen på rivjernet

 

 1. Knus eller mal kavringene til fint mel (Bruk kjøkkenmaskin eller legg kavringene i en pose og gå løs på dem med kjevlen).

 

 1. Så pisker du kremen. Da er det viktig at alt er så kaldt som mulig. Kremfløten, vaniljesukkeret, sukkeret, vispen og bollen bør helst ha stått på det kaldeste området i kjøleskapet et par timer. Kremen skal piskes like før den skal serveres.

 

 1. Det beste resultatet får du hvis du pisker for hånd med ballongvisp, men kjøkkenmaskiner og håndmiksere går selvsagt fint. Bare pass på å bevege en del på håndmikseren, slik at kremen blir jevnt pisket.

 

 1. Ha fløte, sukker og vaniljesukker i bollen og begynn å piske. Når kremen har begynt å bli stiv må du passe på. Denne kremen skal være ganske stivpisket, men ikke så stiv at det blir smør av den.

 

 1. Bygg så en pyramide av ingrediensene. Legg en dæsj med krem på serveringsfatet og strø så over sjokolade og kavring. Gjenta til du er tom for ingredienser.

 

 1. Serveres umiddelbart!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.