
Vafler kommer i mange former og smaker. Dette er en standard grunnoppskrift som jeg bruker når jeg trenger å lage gode vafler raskt. Oppskriften gir lette og luftige vafler som smaker godt. Det er også lett å eksperimentere med denne oppskriften, ved å tilsette andre smaker, krydderier og ingredienser.
Vi har vafler til mange anledninger. Sjekk også våre andre oppskrifter
Du trenger:
Til cirka 10 vafler
- 5 dl mel
- 1 dl sukker
- 2 ts kardemomme
- 2 ts bakepulver
- 5 dl melk (helst h-melk)
- 2 egg
- 50 gr smeltet smør
- Litt smør til stekingen
TIPS! Hvis du vil ha litt grovere vafler, kan du bytte ut halvparten av melet med fint sammalt hvete.
Slik gjør du:
1. Ha mel, sukker, kardemomme og bakepulver i en bakebolle og bland.
2. Rør inn melken litt og litt (for å unngå klumper i røren). Bruk gjerne håndmikser eller noe lignende.
3. Ta ut litt av røren og pisk den sammen med eggene (pisk inn ett og egg) og så heller du alt tilbake med resten av røren og blander godt.
4. Rør inn 50 gr. av det smeltede smøret.
5. La røren hvile/svelle i minst 15 minutter på kjøkkenbenken, gjerne litt lengre. Da blir vaflene bedre å spise.
6. La vaffeljernet bli godt og varmt før du steker vaflene med litt smør på jernet.
7. La hver vaffel avkjøles litt før du serverer dem. Husk at vafler som avkjøles alene blir sprø – vafler som avkjøles oppå hverandre blir myke. Gjør det du synes er best.