Lets face it. Det blir ikke skikkelig matblogg uten cupcakes. Her i huset har vi muffins når noen har bursdag, og her om dagen fylte Madammen år. For en flyreise for en del år siden hadde hun fått servert en muffins med valmuefrø og sitronsmak som smakte himmelsk (pun intended). Her er mitt forsøk på å gjenskape opplevelsen.
Du trenger
(til 18 stk)
- 340 gr hvetemel
- 4 ts bakepulver
- 1,3 ts salt
- 1,5 ts valmuefrø
- 260 gram sukker (gjerne finmalt (ikke melis) men vanlig funker også)
- Skall fra tre sitroner
- 4 store egg (eller 5 medium)
- 150 gr naturell yoghurt
- 260 gr smeltet smør
Til frostingen:
- 330 gr smør (romtemperert)
- 600 gram melis
- Saften fra ½ sitron
- ett par dråper gul matfarge (kan sløyfes)
- pynt etter smak og ønske
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 180 grader.
2. Smelt smøret og la det stå litt til avkjøling.
3. Rist valmuefrøene på tørr stekeovn (til det lukter stekte rundstykker).
4. Bland mel, salt, bakepulver, valmuefrø og sitronskall.
5. Bland egg og yoghurt og ha oppi de tørre ingrediensene sammen med smøret og bland godt til alt er en klumpfri masse.
6. Ha røren oppi muffinsformer og stek i 18-22 minutter (sjekk med bakepinne)
7. Avkjøl på rist.
Frostingen
1. Bland alle ingrediensene sammen til en jevn masse.
2. Ha toppingen på toppen av muffinsene – bruk gjerne sprøytepose.
Nam nam denne oppskriftenskal jeg prøve til uken weeee 🙂