Vaniljekrem

Enkel å lage - tusen ganger bedre enn den du får i butikken
Fyldig og søt krem med smak av ekte vanilje. Sinnsykt godt!

Denne kremen er lett å lage og smaker en milliard ganger bedre enn ferdig kjøpekrem fra butikken. Absolutt verdt innsatsen! Jeg ender ofte opp med å lage dobbel porsjon av denne kremen. Ofte fordi jeg synes vanlige oppskrifter er kjipe på mengden vaniljekrem, men også fordi jeg håper å få litt til overs. Da kan jeg ha restekremen på syltetøyglass i kjøleskapet, og kose meg med en skei med deilig, tykk og søt vaniljeherlighet. Sikkert ikke så sunt i et folkehelseperspektiv, men herrehemini så godt! Nammis!

Du trenger:

  • ½ liter H-melk eller fløte
  • 100 gr sukker
  • 35 gr maisenna
  • 1 vaniljestang
  • 4 eggeplommer

 

Slik gjør du:

1. Pisk sammen eggeplommer maisenna og sukker i en bolle.

2. Hell melken/fløten i en gryte.

3. Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha alt i kjelen. (Også den hele stangen)

4. Gi blandingen ett oppkok, og hell litt av vesken over i bollen med eggeblandingen mens du rører. (Poenget med dette er at eggmiksen skal bli vant til den varme melken. Hvis du heller eggene direkte oppi kokende veske ender du bare opp med eggerøre).

5. Hell så alt tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. Pass på at det ikke brenner seg, bruk medium varme og rør absolutt hele tiden!

6. Når blandingen tykner heller du den over i en form som tåler litt varme. Ta bort vaniljestangen. Prøv å avkjøle så fort som mulig.

TIPS: Hvis du ikke vil ha snerk på kremen, kan du dekke den til med plastfolie.

TIPS: Vaniljekrem holder seg i kjøleskapet i 2-3 dager.

6 kommentarer om “Vaniljekrem

  1. Tilbaketråkk: Skoleboller | nammis.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.