Vårløksuppe

Suppeskål
En deilig, kremet supersuppe med masse god smak som bare blir enda bedre om du bruker grønnsaker fra egen hage. Nammis!

Et hyggelig hageselskap med familien i fellesferien endte opp med en tur gjennom den bugnende grønnsakshagen på stedet. Og med på hjemreisen fikk en en solid bunt med robuste vårløk. Deilig grønne og fristende og jeg tenkte umiddelbart på suppe. Heldigvis er vårløken alltid tilgjengelig på butikken, så denne digge suppen kan du lage hele året.

Du trenger

  • En stor bunt vårløk
  • 1 løk, rød eller gul
  • 4 medium poteter
  • 1/2 søtpotet (kan erstattes med fire vanlige medium poteter)
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 liter grønnsakskraft (eller annen kraft)
  • 1 – 2 ss sitronsaft
  • 3 dl melk eller fløte
  • Olivenolje
  • salt, pepper
  • Kan pyntes med: finhakket vårløk, koriander, persille, krutonger, fersk pepper eller sprøstekt bacon
  • Serveres gjerne med hjemmelagde rundstykker (lenke) 

 

TIPS: Tilsett gjerne linser, bønner eller kikerter i suppen om du vil at den skal ha litt mer protein og være litt mer mettende.

Slik gjør du:

1. Rense vårløken (riv av det ytterste baldet, skyll løken, kutt av toppen og tuppen). Her skal vi bruke mest mulig av det grønne og det hvite.

2. Kutt opp vårløken i skiver.

3. Kutt løken i terninger

4. Skrelle hvitløksfeddene og knus dem eller finhakk dem

5. Varm litt olje i en suppekjele og stek vårløk, løk og hvitløk på medium varme i cirka 10 minutter til den er myk. Pass på varmen, det skal ikke få stekeskorpe.

6. Mens løken svetter i kjelen kan du kutt poteter og søtpoteten opp i store terninger. Søtpoteten bør vel skrelles først. Potetene kan ha skallet på.

7. Når løken er myk kan du ha oppi grønnsakskraften, potet og søtpotet og koke opp.

8. La koke i 25 – 30 minutter til grønnsakene er myke.

9. Bruk blender eller stavmikser og bland suppen sammen til en jevn masse.

10. Ha i fløte og sitronsaft

11. smak til med salt og pepper. Jeg bruker cirka ½  – 1 ts av begge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.