Vårruller med kylling

Vårruller med kylling
Knaskende sprøtt, herlig saftig og masse smak fra grønnsaker, kylling og spennende krydder. Snaddermat!!

Vårruller er noe vi har hatt lyst til å lage i lang tid hjemme hos oss. Forslaget har blitt fremmet og ivrig applaudert med jevne mellomrom, men så er det alltid noe som er viktigere å få laget. Det har alltid vært en eller annen høytid eller hendelse eller internasjonale vaffeldager og burgerfestivaler som har stått i veien og krevd fokus. Men så plustelig kom det en helg uten matmessige eller programmessige forpliktelser. Vårrull-lykken stod i taket. Særlig når de kom på bordet. De var så utrolig gode. Deilig sprøtt lokk med saftig smaksrikt innhold. Disse burde du prøve, altså!

Prøv også våre andre asiatiske oppskrifter

 

Du trenger:

 

Til 10 – 15 vårruller (mengden avhenger av hvor mye du tar i hver rull – nok til å mette minst to personer)

 

  • ½ ss soyasaus
  • ½ ts risvin, hvitvin, sherry, eddik, sitrusjuice eller eplejuice (bruk det du har tilgjengelig)
  • ½ ts maisenna
  • 220 gr kyllingkjøttdeig
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 1 fedd hvitløk (presset gjennom hvitløkspressen eller finhakket)
  • ½ ts fersk ingefær, revet/finhakket
  • ½ vårløk, hakket
  • 120 gram kål, revet på rivjern eller food prosessor
  • 1 gulrot, finrevet på rivjern eller food prosessor
  • 1 ss østerssaus
  • ¼ ts malt pepper
  • 10 – 15 vårrull-flak (ferdig tinte)
  • ½ ss maisenna + ½ dl vann til forsegling av vårrullene
  • Frityrstekes i cirka 1 ½ liter olje
  • Serveres med dip, for eksempel sweet chili sauce.

 

 

Slik gjør du:

 

1. Bland soyasaus, risvin, pepper og maisenna i en bolle.

 

2. Ha i kyllingkjøttdeigen og bland godt. Husk ekstra god hygiene når du håndterer rå kylling. Vask hender og kjøkkenutstyr godt før du bruker dem på annet.

 

3. La blandingen stå å marinere en stund i kjøleskapet. Minimum ti minutter, men over natten er også fint.
4. Ha 1 ss olje i en wok eller stekepanne og sett på høy varme. Stek kyllingblandingen på høy varme til den er brunet (men ikke brent). Ta så kyllingen raskt ut av woken.

 

5. Tørk bort oljen fra woken og reduser varmen til lav-medium. Tilsetter du 1 ss olje og når denne er varm – ha i vårløk, hvitløk og ingefær. Stek i trevde sekunder. Det må ikke være så varmt at disse blir brent.

 

6. Tilsett gulrot og kål og bland godt. Øk varmen til medium-høy og stek i to minutter.

 

7. Ha så kyllingen tilbake i woken og bland godt.

 

8. Så tilsetter du østerssausen og blander igjen.

 

9. Hell så blandingen over i en bolle eller et brett som står litt på skrå (slik at eventuell overflødig veske renner bort). La blandingen stå å kjøle seg ned en stund.

 

10. Bland sammen maisennaen og vannet i en liten skål

 

11. Finn frem vårrullflakene. De tørker veldig fort ut – så dekk dem til med et fuktig kjøkkenhåndkle.

 

12. Ha to spiseskjeer fyll ved et av hjørnene og rull sammen (omtrent som en matpakke). Bruk maisenna-blandingen til å forsegle rullene. Du velger selv hvor mye fyll du vil ha i hver rull. Valget ditt påvirker hvor mange vårruller du ender opp med.

 

TIPS! Det er litt krøkkete å forklare med tekst hvordan du skal rulle en vårrull. Jeg anbefaler derfor denne videoen som forklarer det greit på cirka 1 minutt. Se hvordan du bretter dem her:

 

13. Dekk til ferdige ruller med et fuktig kjøkkenhåndkle, slik at de ikke tørker ut.

 

14. Varm frityrgryten til cirka 175 grader (bruk termometer. Hvis du ikke har termometer kan du putte en trepinne (spisepinne, tuppen på en stekespade eller lignende) ned i gryten. Dersom oljen bobler rundt treet er den varm nok. Dersom ingenting skjer er den for kald.

 

15. Når oljen har nådd den ønskede temperatur, kan du sette ned varmen på platen, slik at oljen ikke blir ennå varmere.

 

16. Ha vårrullene forsiktig oppi oljen og stek dem i cirka 3 minutter. Ikke stek flere enn 3-4 samtidig. Snu dem ofte slik at de blir jevnt stekt. Pass på hele tiden, slik at de ikke blir brente.

 

 

TIPS TIL FRYSING OG OPPVARMING

  • Du kan fryse dem før du steker dem. Da ta du dem rett fra fryseren og forsiktig opp i olje. Stek ett minutt eller to til for å sikre at de blir gjennomstekt.
  • Dersom fyllet er tørt nok tåler de ferdige rullene å stå tildekket i kjøleskapet noen timer før de stekes.
  • Skal du varme opp igjen gårsdagens vårruller? 5 minutter på rist på 180 grader i ovnen bør gjøre susen!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *