Vegetariske linsewraps

Vegetariske linsewraps
Perfekt på tur: Grillet tortilla, smakfull linseblanding, stekte grønnsaker og litt friskt grønt på toppen. Nammis!

Turmat må ikke alltid være grillpølser og pinnebrød –  lunsj må ikke alltid være baguetter –  taco må ikke alltid være kjøttdeig med krydderfyll. Alt dette og mere til kan erstattes av disse vegetariske linsewrapsene med grillede grønnsaker. Ikke bare er de sunne, men de er også veldig gode. Spesielt gode er de om tortillaene får seg en omgang på grillen først. Skal du prøve bare èn vegetarisk linsewrap i dag – prøv denne!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE WRAPSOPPSKRIFTER

 Du trenger

Til 6 wraps

  • 6 tortillas (gjerne fullkornstortillas)

Til linsefyllet:

  • 1 boks med grønne linser (hermetiske)
  • 2 dl vann (cirka)
  • 1 gulløk, finhakket
  • 1 hvitløksfedd, most
  • 2 ss olje
  • 1 ss paprikapulver
  • En håndfull koriander, finhakket
  • En håndfull sitronmelisse, finhakket (eller andre urter du foretrekker eller har)
  • 1 ss sesamfrø
  • Salt og pepper etter smak

Bruk gjerne andre restegrønnsaker du har, jeg brukte litt mais og litt strimlet nykål i linsemiksen

 Stekte grønnsaker:

  • ½ paprika i skiver
  • ½ brokkoli i skiver

 Kan erstattes med andre grønnsaker du liker bedre

 Toppes med

  • friske grønnsaker (for eksempel agurk, salat, paprika, løk, brokkoli, mais, salatblader osv)
  • og gjerne en dært hvitløksdressing

 

Slik gjør du:

1. Hell ut linsevannet fra boksen og skyll linsene godt i en sil.

2. Ha linsene i en stekepanne og fyll på kaldt vann til det akkurat dekker linsene.

3. Kok opp forsiktig, og la linsene småkoke i vannet i ti min mens du kutter opp grønnsakene. Rør innimellom.

4. Slå ned varmen på stekepannen. Hell av vannet og ha linsene tilbake i pannen med krydder, løk og hvitløk og stek forsiktig i tre minutter. Rør, men ikke så hardt at det blir linsegrøt.

5. Ta pannen av platen og rør inn sesamfrø og olje.

6. Så skal vi lage grillede grønnsaker. Ha litt olje i pannen og varm godt. Stek paprika og brokkoli på høy varme i noen minutter, det skal «grilles», så ikke vær redd for å steke hardt.

7. Varm opp tortillaen i panne, mirkobølgeovn, stekeovn – eller aller best: på grillen.

8. Fyll tortillaen med linsemiks, grillede grønnsaker og friske grønnsaker. Og kanskje en dært dressing. Nammis!

 

Oppskriften baserer seg på Beauty Bites’ oppskrift på «Awesome vegan lentil wraps»

Vegetariske linsewraps
Snaddermat på tur eller til lunsj!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.